Gå videre til innhold
Arrangementer i Cappelen Damm-huset, uke 40

Nyhet -

Arrangementer i Cappelen Damm-huset, uke 40

Tirsdag 01.oktober går startskuddet for årets Rosa sløyfe-aksjon. I den anledning har vi gleden av å invitere til markering og lansering av Den rosa boken i Halvbroren bokhandel kl. 11.00. 

Hvert år får flere enn 2 800 kvinner i Norge brystkreft. Det er 8 kvinner hver eneste dag. En bok kan være med å gi et reflektert og bredt innsyn i hvordan det er å bli berørt av brystkreft. Den rosa boken er en samling med nyskrevede og personlige tekster om hvordan det kan være å leve med og etter sykdommen, både som rammet og som pårørende. Boken utgis til aksjonsstart for Rosa sløyfe i oktober, og overskuddet fra salget går til aksjonen. Bidragsytere i boken er Ingvil Mjaaland, Åsfrid Hegdal, Ellinor Rafaelsen, Beate Winther, Wencke Haug, Thomas Rosenvinge Kolderup, Hilde Lyrån, Astrid Skiftesvik Bjørkeng, Hans Oscar Morstad, Irina Lee, Kathrine Dahle Wavold og Anbjørg Sætre Håtun.

Det vil blant annet bli musikk, opplesning fra boken og intervjuer med bidragsytere.


Tirsdag 01.oktober kl 19.00 åpner vi dørene for en hyggelig samtale med Pål Espolin Johnson og Inge Eidsvåg. Inge Eidsvåg har skrevet boken "Men livet lever" og vil kåsere om aldringens forunderligheter, vemod og gleder. Pål Espolin Johnsons bok har tittelen "Olsen og tolv til", og forfatteren vil gi oss fortellinger om levd liv - i ord og bilder.

Men livet lever: «Jeg vil så gjerne eldes med verdighet. Jeg vet det høres storslagent ut, men jeg mener det. Jeg vil ikke bli en sur, gammel gnier. En som klager på skatten og været og ungdommen; som bare ser på TV og løser kryssord; som er påståelig og enetalende og mener at alt var bedre før. Disse nedtegnelsene er et forsøk på å forhindre det. Jeg vil prøve å forstå hva som skjer med meg - med oss - når vi blir gamle.» Dette skriver Inge Eidsvåg i boka som blant annet forteller om jakten på ungdomskilden og trekker linjer fra Gilgamesh-eposet til Peter Pan og Michael Jackson. Kapitlet Skrøpelighetens estetikk inneholder både en kjærlighetserklæring til krykkene og en lovsang til rynkene, samt fem råd for skrøpelige skiløpere. Dette er ei bok om aldringens fortredeligheter, vemod og gleder.

Olsen og tolv til: Dette er en samling portretter fra vår nære fortid. «Olsen fra Norge» var forfatterens lugarkamerat da han var dekksgutt på hurtigruta. Vi møter Birgitte som fødte alle sine ni barn uten jordmorhjelp, Martines som rodde fiske til han var 77 år, spillemannen på prærien og Johannes uteseiler. Med denne boken skildrer forfatteren et Norge som ikke lenger finnes, men deres skjebner er en arv vi tar med oss videre.


Onsdag 02.oktober kl 19.00 ønsker vi velkommen til lansering av Guro Sibekos nye bok Krigerhjerte: min fars reise

Krigerhjerte er en fortelling om barndom og oppvekst under apartheid, om undertrykkelse og raseri, om væpnet kamp og interne maktoppgjør i Nelson Mandelas ANC. Men det er også en historie om å lære seg å leve med fortiden - og om å forsøke å få en familie til å henge sammen når du så vidt gjør det selv. Guro Sibekos far Temba vokste opp under apartheidregimet i Sør-Afrika. Etter at han hadde utdannet seg til pastor, ble han en del av den væpnede motstandskampen i landet. Temba måtte til slutt flykte til Norge. Han fikk barn i en fremmed kultur, og Sibeko forteller åpent om sitt turbulente forhold til en far fra en helt annen virkelighet. Krigerhjertet går i arv.

Program:

Forlagssjef Ida Berntsen i samtale med Guro og faren Temba

Slampoesi av Sibeko og Monica Ifejilika

Minikonsert med Nosizwe Baqwa



Alle arrangementene er gratis. Velkommen!


Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.