Gå videre til innhold
Cappelen Damm-huset uke 22

Nyhet -

Cappelen Damm-huset uke 22

Tirsdag 29. mai kl. 18 kan du møte Eduard Kotsjergin i samtale med oversetter Marit Bjerkeng i Halvbroren bokhandel på Cappelen Damm, Akersgt. 47/49. 

Eduard Kotsjergin ble født i Leningrad i 1937. Under krigen ble foreldrene arrestert, mens Eduard ble sendt til et barnehjem for «barn av folkefiender» i Omsk i Sibir. I 1945 flyktet han fra barnehjemmet og brukte seks år på flukten tilbake til Leningrad, der han til slutt ble gjenforent med sin mor.

Møt Eduard Kotsjergin i samtale med oversetter Marit Bjerkeng hvor han forteller om krigen og flukten. Vær vitne til et dypdykk i Russisk historie! 

Eduard Kotsjergin er scenograf, kunstner og forfatter. Siden 1972 har han vært scenograf på Tovstonogov Bolsjoj Dramateater i St. Petersburg.

“Kotsjergins bakgrunn som scenograf skinner tydelig igjennom i de evige vekslende tablåene på den lange reiseruten. Det er klart at man kan tenke på Mark Twains omreisende guttunger, på Jack Londons farende fanter, og på Jules Vernes kurerer i det gamle Tsar-Russland om man vil, men Med Stalin som gudfar er først og fremst en rite de passage i ordenes mest nedskrapte og direkte forstand: Eduard Stepanovitsj skaper sin reise, men den skaper også ham.”

Lasse Midttun, Morgenbladet

 

Fri entré. Velkommen!

 

Torsdag 31. mai: kl. 16: Iscenesettelse av Mari Tryti Vennerøds tekster fra Ikkje direkte råka - Dagbok 16/4 - 22/6. Fri entré. Velkommen!

 

Torsdag 31. mai kl. 16: REDAKTØRENS HJØRNE. Denne gangen kan du møte Herdis Eggen fra redaksjonen fra norsk skjønnlitteratur. Vel møtt!

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Relaterte events

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.