Følg Cappelen Damm

Velkommen til boklansering: På reise med Geert Mak gjennom USA

Nyhet   •   feb 05, 2013 09:50 CET

Geert Mak har reist i John Steinbecks fotspor - over Midtvestens endeløse sletter, gjennom forsteder og spøkelsesbyer - i sin søken etter Amerikas historie og samtid. Forfatteren intervjues av Forlagssjef John Erik Riley i Cappelen Damms lokaler tirsdag 26. februar kl. 19.

Om boken USA - en reise:
Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn.

På timen, femti år senere, forlot Geert Mak Steinbecks hjem. Det ble starten på en reise i fotsporene til Charley og John, sett gjennom briller fra 2010. Hva slags endringer har de amerikanske småbyene gått gjennom i løpet av de siste femti årene? Hva slags drømmer har det siste århundrets amerikanere båret på og i hvilken grad har de blitt oppfylt?

For fire år siden kom Geert Maks bestselger Europa – en reise gjennom det 20. århundret. Nå har forfatteren forflyttet seg til den andre siden av Atlanteren. I likhet med forrige bok blir dette en reise utenfor allfarvei. Gjennom potetåkrene i Maine, og midtvestens endeløse sletter, gjennom forsteder og spøkelsesbyer, i en hvileløs jakt på essensen av dette landet som aldri har sluttet å fascinere oss. 

Om forfatteren:
Geert Mak (f. 1946) er journalist og historiker, og en av Nederlands bestselgende forfattere. Han har tidligere utgitt på norsk Europa - en reise gjennom det 20. århundret, som også har gått som TV-serie på NRK.

Gratis!

Vel møtt!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.