Følg Cappelen Damm

Velkommen til arrangementer i Cappelen Damm-huset, uke 4 og 5!

Nyhet   •   jan 17, 2014 15:51 CET


Tirsdag 21.januar kl 19.00 får vi igjen besøk av en av Norges mestselgende forfattere! Lucinda Riley er ute med sin fjerde roman på norsk; Midnattsrosen. Forfatteren bak bestselgerne Jenta på klippen, Orkideens hemmelighet og Lavendelhagen er igjen aktuell med en fantastisk fortelling. Lucinda Riley trollbinder norske lesere med sin kombinasjon av romantikk, mystikk og personlig drama.

Hør og møt den bestselgende forfatteren fortelle om bøkene og forfatterskapet sitt! Arrangementet er gratis, og alle vil få en eksklusiv goodybag!

Omtale av Midnattsrosen:  Elleve år gamle Anahita, som kommer fra en fornem, men fattig indisk familie, innleder et livslangt vennskap med den egenrådige og bortskjemte prinsessen Indira. Anahita blir med Indira til England som hennes ledsagerske like før første verdenskrig bryter ut. I England møter hun Donald Astbury, arvingen til det avsidesliggende godset Astbury, og hans utspekulerte mor.

Åtti år senere møter vi den unge og ettertraktede amerikanske skuespillerinnen Rebecca Bradley. Verden ligger for hennes føtter, men når forholdet til kjæresten tar en uventet vending, er hun lettet over at den nyeste rollen fører henne bort fra rampelyset og til det øde Dartmoor i England. Hun skal spille hovedrollen i en film med handling fra 1920-tallet.
Ikke lenge etter at filmingen har begynt på det nå så forfalne Astbury Hall, dukker Ari Malik, Anahitas oldebarn, uventet opp. Han er på jakt etter familiens fortid. Oppdagelsene han og Rebecca gjør, er med på å avdekke mørke hemmeligheter som truer hele det gamle familiedynastiet.

Onsdag 22.januar kl 19.00 inviterer vi til Vagant-kveld!

Essayet som sjanger står sentralt i den litterære offentligheten. Hva kan essayet gjøre, som ikke andre sjangere gjør like godt? Hvilken betydning har essays for samtidslitteraturen – som inspirasjonskilder for forfattere og premissleverandører for kritikken? Geir Gulliksen og Jan Kjærstad har skrevet om litteratur i flere tiår. I fjor kom de begge med nye essaysamlinger, Gulliksen med Kan vi gjøre det igjen og Kjærstad med Menneskets vidde. De møter Vagant-redaktør Audun Lindholm til en samtale om hvorfor forfattere skriver essays, og om litteraturen som økologisk system.

Gratis inngang!

 

Lørdag 25. januar kl 13.00 er det klart for årets første Bok og Bolle! Det blir høytlesning av historien om da Ida også ville i snekkerbua, samt bli vist filmklipp fra den nyeste Emil-filmen. Boller og lodd til alle barn! Arrangementet er gratis.

 

Mandag 27. januar kl 19.00 ønsker vi velkommen til lansering av Kjedet enebolig! Etter mange år i storbyen tok Olav Brostrup Müller med seg kone og barn og stakk. Grünerløkka ble brått byttet ut med småbyliv og stjerneklare kvelder. Men hva gjør man når hverdagen melder seg og voksenlivet begynner for alvor?

Kom og hør forfatteren i samtale med Sarah Sørheim! Gratis inngang.

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.