Gå videre til innhold
Velkommen til arrangementer i Cappelen Damm-huset uke 45!

Nyhet -

Velkommen til arrangementer i Cappelen Damm-huset uke 45!

Lørdag 2.november kl 13.00 ønsker vi velkommen til Lesestund! Illustratør Marianne Nygård leser fra sin nyeste bok om Iver; Iver reiser.

"Det er en varm sommerdag på stranden, men ingen av vennene vil bade. Derfor ror Iver heller ut på havet alene. En storm velter båten, og Iver blir reddet i land. På øya blir han kjent med Bror, som elsker å få besøk. Når Iver vil reise hjem, er det noe  i havet som lurer ..."

 

Mandag 4.november kl. 19.00 ønsker vi sammen med forfatter bak Skrivelysten?, Tordis Irene Fosse, velkommen til gratis skrivekurs! Er du glad i å skrive? Skriver du for offentlige sammenhenger? Har du en forfatterspire i magen? Kom på skrivekurs for råd og hjelp til å komme i gang.

Påmelding til tordis.irene.fosse@senior.hioa.no

"Skriving er lettare å gripe til enn nokosinne. Nå skriv dei som før ikkje ville gjort det. Tanken bak denne muntre og alvorlege boka er at mange kan ha glede av å skrive. Skriving er som å gå tur eller baka bollar eller danse eller prate - ikkje berre for spesialistar. Og det blir andre bollar med nye oppskrifter. Boka funderer rundt skriving, har mengder av eksempel, bittesmå og større, gir forslag til skriving steg for steg, og viser korleis vi med ymse grep kan få til annleis og betre tekster, og plutseleg er ei tekst fleire! Prøv sjølv-delar er med heile vegen."


Mandag 4. november kl.19.00: Visste du at flere hundre tusen europeere endte opp som hvite slaver i Nord-Afrika på 1700-tallet? Vetle Lid Larssen har skrevet historien til to av dem i sin nye bok 1001 Natt. Møt ham i samtale med Inger Merete Hobbelstad. (OBS på Litteraturhuset)

"Da trønderen Niels Moss og bergenseren Christian Børs seilte ut fra Norge i 1769, ante ingen av dem hva som ventet: et liv som hvite slaver i Afrika. En skjebne de delte med hundretusener av andre europeere.

På slavemarkedet i Alger tar historien deres en uventet vending: Niels Moss blir kastet i de beryktede slavefengslene, omgitt av ville dyr og desperate fanger.
Christian Børs blir den muslimske herskerens personlige kaffeskjenker, den høyeste stilling noen kristen hoffslave kan få. Men også den farligste.

1001 natt er en dramatisk og storslagen beretning med forbløffende paralleller til idag.
På bakgrunn av flere tusen sider med dagbokopptegnelser, brev, notater og upublisert arkivmateriale forteller Vetle Lid Larssen historien om de to nordmennenes kamp for å overleve i en brutal kultur, på et fremmed kontinent.

De norske slavene setter sin lit til at myndighetene hjemme i Danmark-Norge vil redde dem. Men hvordan skal styresmaktene i København reagere på den algirske aggresjonen: dialog eller konfrontasjon? Beslutningen blir fatal for de to nordmennene. 240 år senere reiser Vetle Lid Larssen til Algerie på sporet av den overraskende sannheten."

 

Tirsdag 5.november kl. 18.00 ønsker vi velkommen til lansering av Brageprisnominerte Nattevakt! Nydelige illustrasjoner av Stian Hole er akkompagnert av herlige, fantastiske dikt av Synne Lea. Med utgangspunkt i barns gjenkjennelige omgivelser undersøker diktene i Nattevakt drøm, lengsel og vennskap. Det kjente og nære forvandles til noe grenseløst og overskridende. Illustrasjonene er drømmeaktige, men samtidig konkrete. Med Nattevakt har Synne Lea og Stian Hole laget en annerledes og bildesterk diktsamling til barn.

Det vil bli opplesning, utstilling, musikk og bevertning.

 

Onsdag 6.november kl. 19.00 Velkommen til feiring av Cornelius Jakhellns nye diktbok Umgangskrigen! Dette er siste bind i trilogien "Norrønasongen". Det blir opplesning med akustisk tonefølge, og en kort samtale om verkets tilblivelse. 

"SOLER FOR VÅR TID

Me skal òg fara med, jaga smilet til skjebnegudinna
høyra beinhandi skrangla når ho skakar begeret
Hjulet sviv snøggare i vanitasspelet

Med stille motorar susar me over avenyane
søyleskogen og dei lysande fjellveggane
mistralvinden gjenom kvartali

Me kler oss i galla og gjeng på festar i store hus
drikk oss fulle på drinkar, kysser på balkongen
medan byen kastar kvite og gule spjot

I sentrum stend glasbygget der turbinane sviv
Den heilande krigen byrjar der, krafti kjem
Lat oss vera soler for vår tid
"

 

Lørdag 9.november kl. 16.00 feirer vi poesien med en fest der du kan møte 16 poeter og åtte musikere i seks programposter! Se hele programmet på www.poesifest.no

Møt og se blant annet Pedro Carmona-Alvarez, Isabell El-Melhaoui, Ingrid Furre, Camilla Groth, Frode Grytten, Kristian Hæggernes, Nils-Øivind Haagensen, Kjersti Wøien Håland, Linda Klakken, Vilde Kjærsdalen , Karin Moe, Torgeir Rebolledo Pedersen, Håvard Rem, Tom Stalsberg, Thor Sørheim, Linda Therese K. Utstøl, Monica Aasprong, Knut Reiersrud, Simen Rem og Frode Grytten Beat Band!

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.