Følg Cappelen Damm

Velkommen til Cappelen Damm-huset, uke 10!

Nyhet   •   feb 25, 2014 15:55 CET

Vi minner om arrangementene denne uken;

Tirsdag: Lansering av Norske Edelstener

Onsdag: Lansering av Diabetesboka

Lørdag: Bok og Bolle: Ludde har bursdag! Bli med på bursdagsfeiring!

 

 

Neste uke ønsker vi velkommen til følgende arrangementer:

 

Tirsdag 4. mars kl.19.00 ønsker vi velkommen til lansering av Ole Kristian Ellingsens krimdebut Frikjent! Boken presenteres i samtale med forfatteren og Hans-Petter Jacobsen fra NRK P1+. Det hele rundes av med en minikonsert med Bjørn Eidsvåg.

Om boken: Frikjent er en spenningsroman som foregår foran et bakteppe av virkelige historiske hendelser og personer. Hovedhandlingen finner imidlertid sted i dag, utløst av et forsvunnet kunstverk fra middelalderen som plutselig dukker opp i Norge; det juvelbesatte omslaget til bibelhåndskriftet «Book of Kells». Skriftet ble laget på 800-tallet av munker i Iona-klosteret utenfor Skottlands vestkyst, før et brutalt vikingangrep avbrøt arbeidet.
Da tv-reporter Erik Engum og bibliotekar Rakel Maier forsøker å spore opp den anonyme giveren, ledes de uforvarende inn i den mørkeste kroken av norsk krigshistorie, deportasjonen av de norske jødene og ranet av deres eiendeler. Jakten avdekker allianser som gir stygge riper i glansbildet av den norske motstandskampen og landssvikoppgjøret, riper som sterke krefter gjør alt for å skjule.
Selv om romanen er en fiksjon, inneholder den fakta og reiser problemstillinger som samfunnet ennå ikke har tatt et endelig oppgjør med.

 

 

Torsdag 8. mars kl. 08.00 er det tid for månedens Akademiske frokost. Temaet denne gangen er vold, skyld og straff, basert på boken Voldens ansikter. Det blir samtale og diskusjon om temaet med Nils Christie, Yngve Hammerlin og Paul Leer-Salvesen.

 

 

Torsdag 6. mars kl. 11.00 går startskuddet for årets Krimfestival! Det hele starter med storstilt festivalåpning med prolog ved Hans Olav Lahlum. I år får vi besøk av 52 forfattere, på 50 forskjellige arrangementer fordelt på 8 scener rundt om i sentrum. Det blir, blant mye annet, presentasjon av årets festivalforfatter Karin Forrum, Blodbad, Teatersport, Mord på teateret, Krimkafè og OP-5 timen med programledere Asbjørn Slettemark og Aslak Nore, samt mye mer!

Alle arrangementene er gratis. Sjekk ut nettsidene for hele programoversikten, intervjuer med forfattere og oppdatert informasjon!.

 

 


 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.