Gå videre til innhold
25 år med Hellbillies

Pressemelding -

25 år med Hellbillies

Hellbillies er en suksesshistorie, med mer enn 900 000 solgte plater, 1600 spilte konserter og et drøss av hederspriser. I år feirer bandet 25-årsjubileum.

Feiringen smeller i gang torsdag 17. september med lansering av biografien og fotoutstillingen Hellbillies 25.  I november legger bandet ut på jubileumsturné.

Musikkjournalist Cecilie Asker og fotograf Trygve Indrelid har i arbeidet med boka Hellbillies 25 fulgt bandet på turne i et halvt år. Hvordan har Hellbillies klart å holde seg toppsjiktet i så mange år? Bandet har mestret det kunststykket å bli elsket av både de kresne kritikerne og av folket. Med sin blanding av rotnorske tekster og amerikansk countryrock har Hellbillies fått en helt unik plass i norsk musikkliv. I 25 år har de toppet hitlister, radiolister og festivalplakater, og i tillegg vunnet en rekke priser for både musikk og lyrikk. 

Gjennom samtaler og dokumentasjon i bandbussen, backstage, på scenen, og i utallige hotellbarer, har Cecilie Asker og Trygve Indrelid forsøkt å knekke Hellbillies-koden: hvordan og hvorfor de har blitt et av de største og mest folkekjære bandene vi har.

Popsenteret i Oslo 17. september kl. 18.00: Boklansering og åpning av Trygve Indrelids fotoutstilling Hellbillies 25. Bandet signerer boka. Fotoutstillingen blir stående utover høsten.
Adr. Trondheimsveien 2, bygg T, Schous kulturbryggeri. 

Jubileumsturneen Hellbillies 25 starter med konsert i Operaen i Oslo 22. november. Deretter legger bandet ut på norgesturne.

Cecilie Asker (1976) er journalist og har jobbet i Aftenposten som kommentator og anmelder de siste elleve årene, med musikk, TV og teknologi som spesialfelt. I tillegg spiller hun trommer i rockebandet The Launderettes, som har sluppet flere album og turnert i både Europa og USA. Hellbillies 25 er hennes andre bok.

Trygve Indrelid (1952) er frilans fotograf med bakgrunn fra media, blant annet 28 år i Aftenposten. Indrelid har også bidratt som fotograf i et ti-talls bøker.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.