Følg Cappelen Damm

25 år med Hellbillies

Pressemelding   •   sep 16, 2015 11:52 CEST

Hellbillies er en suksesshistorie, med mer enn 900 000 solgte plater, 1600 spilte konserter og et drøss av hederspriser. I år feirer bandet 25-årsjubileum.

Feiringen smeller i gang torsdag 17. september med lansering av biografien og fotoutstillingen Hellbillies 25.  I november legger bandet ut på jubileumsturné.

Musikkjournalist Cecilie Asker og fotograf Trygve Indrelid har i arbeidet med boka Hellbillies 25 fulgt bandet på turne i et halvt år. Hvordan har Hellbillies klart å holde seg toppsjiktet i så mange år? Bandet har mestret det kunststykket å bli elsket av både de kresne kritikerne og av folket. Med sin blanding av rotnorske tekster og amerikansk countryrock har Hellbillies fått en helt unik plass i norsk musikkliv. I 25 år har de toppet hitlister, radiolister og festivalplakater, og i tillegg vunnet en rekke priser for både musikk og lyrikk. 

Gjennom samtaler og dokumentasjon i bandbussen, backstage, på scenen, og i utallige hotellbarer, har Cecilie Asker og Trygve Indrelid forsøkt å knekke Hellbillies-koden: hvordan og hvorfor de har blitt et av de største og mest folkekjære bandene vi har.

Popsenteret i Oslo 17. september kl. 18.00: Boklansering og åpning av Trygve Indrelids fotoutstilling Hellbillies 25. Bandet signerer boka. Fotoutstillingen blir stående utover høsten.
Adr. Trondheimsveien 2, bygg T, Schous kulturbryggeri. 

Jubileumsturneen Hellbillies 25 starter med konsert i Operaen i Oslo 22. november. Deretter legger bandet ut på norgesturne.

Cecilie Asker (1976) er journalist og har jobbet i Aftenposten som kommentator og anmelder de siste elleve årene, med musikk, TV og teknologi som spesialfelt. I tillegg spiller hun trommer i rockebandet The Launderettes, som har sluppet flere album og turnert i både Europa og USA. Hellbillies 25 er hennes andre bok.

Trygve Indrelid (1952) er frilans fotograf med bakgrunn fra media, blant annet 28 år i Aftenposten. Indrelid har også bidratt som fotograf i et ti-talls bøker.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.