Følg Cappelen Damm

Åpenhjertig Høybråten i ny bok

Pressemelding   •   okt 22, 2012 07:37 CEST

Røykeloven førte til at Dagfinn Høybråten ble utskjelt og uthengt. Nå har han skrevet boken Drivkraft hvor han blant annet forteller hva som skjedde bak kulissene i arbeidet med denne reformen. Han viser hva det koster å stå oppreist i kampen for politiske saker en tror på, men også hva det er mulig å oppnå med kunnskap, målrettet arbeid og utholdenhet. Høybråten deler i boken raust av hva han har lært gjennom snart fire tiår i norsk politikk og samfunnsliv. Han er åpenhjertig om seire og nederlag, og forteller om politisk spill og idealisme, om vennskap og rivalisering.

- Jeg har mange ganger fått spørsmål om hva som gjør at jeg har stått løpet i utsatte politiske jobber gjennom så mange år. I enkelte situasjoner har jeg også måttet stille meg selv spørsmålet. Boka er en jakt på svaret. Noe av det ligger i den sterke inspirasjonen det er å få lov til å være med å fremme tiltak som bedrer folks livskvalitet og også redder liv, sier Dagfinn Høybråten

Dagfinn Høybråten er i dag visepresident i Stortinget. Etter nyttår forlater han Stortinget og overtar som generalsekretær i Nordisk Ministerråd. Høybråten har tidligere vært helseminister, arbeids- og sosialminister, statssekretær i Finansdepartementet og president i Nordisk Råd. Han har i en årrekke innehatt vervene som partileder og parlamentarisk leder for Kristelig Folkeparti. Hans offentlige virke omfatter også ledende roller i forvaltningen, blant annet som sjef for Trygdeetaten i Norge og rådmann i Oppegård kommune. Han er styreleder for GAVI alliansen, et globalt offentlig-privat samarbeid for å sikre at barn i fattige land får tilgang til livreddende vaksiner.

 

Bla i boka her:

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.