Følg Cappelen Damm

Aktuell med ny diktsamling – 40 år etter debuten

Pressemelding   •   jun 16, 2020 15:07 CEST

Bokaktuell jubilant. (Foto: Thyra Dragseth / Cappelen Damm)

I 2020 er det 40 år siden Terje Dragseth debuterte som forfatter og 26. juni fyller han 65 år. Nå er han aktuell med diktsamlingen Alt jeg er redd for.

Dragseth presenterer et mangfold av uttrykk i denne diktsamling. Fra bekjennelser i sentrallyrisk tradisjon, vers på rim, dikt bestående av bare tall, politiske pamfletter, dikt tilegnet andre poeter, til refleksjoner over hva sjelen kan være for en størrelse og hva språket betyr for fellesskapet.

Som så mange ganger tidligere i forfatterskapet viser Dragseth seg her frem som en særdeles oppfinnsom og frigjort poet.

Terje Dragseth (f. 1955) har siden debuten med Offerfesten (1980) utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter. For Bella Blu: Håndbok for verdensrommet fikk han Triztan Vindtorns poesipris i 2013. Tre år etter ble han tildelt  den høythengende, danske prisen  F. P. Jacs Minde legat. Dragseth jobber også med film og musikk.

I 2020 ble den tyske oversettelsen av Bella Blu: Håndbok for verdensrommet utvalgt til den prestisjetunge, tyske Lyrik-Empfehlungen hvor noen av Tysklands fremste poesieksperter velger ut diktsamlinger de anser som spesielt tilrådelige.


Alt jeg er redd for er allerede anmeldt i hans hjembys avis, Fædrelandsvennen, som blant annet kaller den ..."et mesterverk". 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.