Gå videre til innhold
Tore Renberg  (foto: Privat)
Tore Renberg (foto: Privat)

Pressemelding -

Aktuell med ny roman – 25 år etter debuten

I 2020 er det 25 år siden Tore Renberg debuterte som forfatter og 4. september lanserer han romanen Tollak til Ingeborg.

Tore Renberg debuterte med Sovende floke (1995), som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for og som innledet det som skulle bli et usedvanlig rikt og mangfoldig forfatterskap som blant annet har gitt ham Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris .

Renberg er kjent for sine enestående portretter av vanlige og uvanlige mennesker, og ikke minst norske menn – den intense antihelten Jarle Klepp, den bisarre gjenglederen Jan Inge og den høyreiste fastlegen Steinar i Du er så lys. Årets roman byr på nok et nærgående portrett av et menneske som har sterke krefter i seg – til arbeid, til kjærlighet og til destruksjon.

Tore Renberg (f. 1972) bor i  Stavanger og har gjennom 25 år skrevet en rekke bøker for voksne og barn som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp.

Multikunstneren Renberg er ikke bare forfatter, men har også utmerket seg innen film, teater og musikk. Han har arbeidet som programleder på tv, han er en avholdt foredragsholder, konferansier og debattant.

I tillegg til bokutgivelse er han denne høsten aktuell med ny musikk- og utstrakt turnévirksomhet.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.