Gå videre til innhold
Aktuelle bildebøker fra Cappelen Damm

Pressemelding -

Aktuelle bildebøker fra Cappelen Damm

Cappelen Damm lanserer i disse dager en rekke nye bildebøker. Her er noe for enhver smak, til påske, til hverdags, og gjenkjennelig og morsomt for både store og små. I anledning norsk kinopremiere til helga utgir vi også Dr. Seuss klassiker "Loraxen", gjendiktet til norsk av Håkon Viggen, den femte boka i rekken av norske Dr. Seuss-utgivelser.

Gudny Ingebjørg Hagen og Helena Ohlsson:

Påskemysterier. Josefine Olsens Barnehage og Josefine Olsens Skrible & Skrablebok (3-6 år)
Gudny Ingebjørg Hagen er forfatter og dramatiker, og har også jobbet som førskolelærer. Dette har gitt inspirasjon til handlingen i bokserien Josefine Olsens Barnehage. Serien byr på små og store hverdagshendelser hvor de ulike barna spiller hovedrollen i hver sin bok. Her er mye gjenkjennelse, men også overraskelser og spenning. Påskemysterier er femte bok i serien, og denne gangen steller de voksne i stand et påskemysterium for barna i barnehagen, og for alle små lesere. Skrible & Skrablebok er en morsom og sjarmerende tegne-, male og oppgavebok med lett gjenkjennelige karakterer og situasjoner fra bøkene om Josefine Olsens Barnehage. Herlig illustrert av Helena Ohlsson.

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu (ill.): Purriot og den usynlige mannen
(6-9 år)
Purriot og den usynlige mannen  er første bok i en serie krim-mysterier for barn. Vår nye helt, Purriot, er en herlig blanding av en kjent belgisk detektiv og en purre, en nærmest uslåelig kombinasjon. Bjørn Rørviks tekst får frem detektivens personlighet på en fin måte, og løsningen på mysteriet er både morsom og troverdig. Boken er gjennomillustrert av Ragnar Aalbu og han har laget et fantastisk persongalleri.

Dr. Seuss: Loraxen. Gjendiktet til norsk av Håkon Viggen (fra 6 år)
Kinoaktuell bok! Filmen har premiere på norske kinoer 23. mars. Dr. Seuss’ bøker har en enestående posisjon i amerikansk barnelitteratur, og i denne klassikeren trer forfatterens politiske engasjement tydelig fram, med et miljøbudskap som er mer aktuelt enn noensinne. Den lille Loraxen snakker på trærnes vegne, og det haster, for en grisk forretningsmann er i ferd med å hugge ned hele skogen.

Solveig Lid Ball: Barnehagedagen (3-6 år)
Solveig Lid Ball har laget en fantastisk myldrebok, der det stadig gjemmer seg små overraskelser i illustrasjonene. Petter, Maria, Emily og Ali er fire gode venner som går i samme barnehage. Her får du bli med dem i barnehagen en helt vanlig fredag. Leseren kan velge mellom 80 personer som de kan følge gjennom boken, det er dermed 80 ulike historier man kan lese i én og samme bok.  Kjempemorsomt og gjenkjennelig for alle barnehagebarn!

Selma Lønning Aarø og Tiril Valeur (ill.): Vampyrlus! ( 3-7 år)
Selma Lønning Aarø har skrevet en tidløs og samtidig moderne bildebok om vennskap og sjalusi … og om den fryktede hodelusa, rettere sagt vampyrlus. Mimmi og Mattis er bestevenner. Men så flytter Astrid inn og ødelegger alt! Det Mimmi trenger nå, er en plan for å vinne Mattis tilbake.Vampyrlus! vil med sine klassiske tematikker fra barnehage og hverdagsliv appellere til alle barn i barnehagealder. Flott og sjarmerende illustrert av Tiril Valeur.

Bjørn Arild Ersland og Lilian Brøgger (ill.): Emilie lager en katt (3-6 år)
Høsten 2011 kom første bok om Emilie og lillebroren Max, «Emilie selger en gutt». Heldigvis kom lillebror Max til rette igjen etter at Emilie hadde solgt ham til det hun trodde var en gammel dame, men som bare var pappa som hadde kledd seg ut. Og bra var det, for da kan jo Emilie fortsette å leke med lillebror! Denne gangen ønsker Emilie å lage en katt. En levende katt. Flaks for Emilie at hun har alt som skal til: maling, kost og … Max!

Bodil Vidnes-Kopperud og Anette V. Heiberg (ill.):
Nilsen og krabbene og Nilsen og krokodillemamma (2-3 år)
To nye bøker i serien om lille Nilsen og storesøster Dina. I Nilsen og krabbene er Nilsen og Dina med pappa på stranda. De bader og fisker krabber, og Nilsen vil gjerne klappe de søte krabbene. Men det er ikke så lurt, for krabben klyper hardt, og plutselig ligger Nilsen i vannet. I Nilsen og krokodillemamma får Nilsen ikke være med når Dina og pappa skal perle – han river jo ned alle perlene hele tiden! Du kan hjelpe meg, sier mamma, men det synes ikke Nilsen er gøy. Han vil perle med Dina. Så gjemmer mamma seg – og da blir det morsomt for Nilsen også. Bodil Vidnes-Kopperud treffer både store og små i denne søte, sjarmerende og gjenkjennelig småbarnsserien, illustrert av Anette Heiberg.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.