Gå videre til innhold
Alexander Rybak debuterer som forfatter

Pressemelding -

Alexander Rybak debuterer som forfatter

Trolle og den magiske fela forener Alexander Rybaks musikalitet med hans forkjærlighet for den norske eventyrtradisjonen. Det er en fortelling om å våge å være annerledes og om å akseptere det som er annerledes ved andre. Boka og dens univers er tett sammenvevd med nyskrevet musikk av og med bl.a. Alexander Rybak.

Trolle er ikke som alle andre. Han mangler nemlig hale, og det er noe de andre trollene aldri lar ham glemme. De erter og plager ham dagen lang. En dag finner Trolle Hulderkongens fele som ligger og skinner i ei glenne. Han oppdager at instrumentet er magisk – alle som hører tonene, er i felespillerens vold. Nå blir han ikke bare godtatt, men tilbedt! Men fela fører ikke bare godt med seg, og snart befinner Trolle seg i store vansker. Det er da menneskebarnet Alva dukker opp og viser Trolle kraften i ekte vennskap.

Med boka følger en lydbok (tre CDer) med hele historien fortalt av Dennis Storhøi, samt spesiallaget musikk og sang av Alexander Rybak, fremført av Anders Baasmo Christiansen (i rollen som ordføreren), Stig Werner Moe (som Hulderkongen), Pernille Hogstad Stene (som Alva) og Alexander Rybak (som Trolle).

Lørdag 19. september kl. 11 står Trolle og den magiske fela på programmet til den nye barnebokfestivalen. Det blir stort barneshow med musikk og opplesning ved Alexander Rybak og Dennis Storhøi i Cappelen Damms lokaler. Velkommen!

Thomas Kirkeberg (f. 1988) står bak illustrasjonene i boka. Han er opprinnelig fra Nøtterøy, og bor og arbeider nå i Tønsberg som frilans illustratør.

Alexander Rybak (f.1986) er skuespiller, komponist, musiker og nå også forfatter. Han er oppvokst på Nesodden og har spilt fiolin og piano siden han var fem år gammel. Sitt internasjonale gjennombrudd fikk han da han vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2009 med «Fairytale». Han har spilt i flere store teateroppsetninger og filmer.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.