Følg Cappelen Damm

Anders Røyneberg: - Slik gjør planter deg lykkeligere

Pressemelding   •   aug 20, 2019 10:12 CEST

Kan ikke få for mange planter: Anders Røyneberg @arcticgardener har laget sin egen innendørs jungel på Grünerløkka.

–Det kan virke noe skrullete å ha 100 grønne planter i en liten bygårdsleilighet, men jeg har en filosofi bak det hele, sier Anders Røyneberg. Han tror folks store interesse for grønne inneplanter er del av det grønne skiftet og bevissthet rundt viktigheten av å ta vare på og omgi oss med grønn natur.

I løpet av kort tid har han erobret en stadig flere plantefrelste mennesker fra hele verden under navnet @arcticgardener på Instagram. Der har han over 43 000 følgere og det amerikanske magasinet Vanity Fair har omtalt ham som et ledende navn innen plante-trendsettere på nettet.

Hvordan lykkes med planter
Plantestell i nordiske land er krevende. Vinteren er kald og lang og mange planter går i plantedøden. Anders er opptatt av å vise hvordan du kan lykkes med å ha sunne, grønne og friske planter gjennom hele året selv på våre breddegrader.

Naturmangel og planters helende effekt
For planter gjør oss både sunnere og lykkelige, viser forskning. Det snakkes om naturmangel og søken etter å leve tettere på naturen er en åpenbar grunn til at mennesker tar med naturen inn og fyller hjemmene sine med grønne planter. I tillegg til det estetiske, produserer de oksygen og fjerner giftstoffer fra lufta. Mennesker med mange planter hjemme opplever større ro, tilstedeværelse og tilfredshet i livene sine. Planter er en lystbetont måte å bli mer miljøbevvist på. I motsetning til andre tiltak som dreier seg om forsakelse og å redusere, trenger du kun flere planter for å forbedre inneklimaet. Du kan faktisk lage ditt eget miniatyr luftrenseanlegg ved hjelp av et par effektive luftrensende planter.

– God egenterapi
–Jeg jobber til daglig som terapeut. Arbeidet innebærer både oppløftende og vanskelige samtaler med pasienter. Jeg elsker jobben min, men lyttingen til medmenneskers smerte gjør også noe med meg. For meg er det å komme hjem etter jobb og stikke fingrene i blomsterjord, god egenterapi. Jeg stresser ned, flytter fokus og kjenner pusten roe seg. Jeg tror planter har en helende effekt på oss. Planter er dessuten terapi alle kan ha tilgang – og råd – til, sier Røyneberg.

Plantelykke er hans første bok. Her gir han sine beste tips om hvilke grønne planter man kan velge, samt hvordan man steller og kan innrede med dem hjemme. Anders bor selv sammen med over 100 planter i en liten leilighet i Oslo. Han er agronom, psykiatrisk sykepleier, sexolog og jobber til daglig som terapeut og foredragsholder.

Kontakt Anders Røyneberg: andersroyneberg@me.com

For bok, foto, intervju eller annet kontakt forlaget: Kristine Kleppo kristine.kleppo@cappelendamm.no
tlf: 47374123

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.