Følg Cappelen Damm

Audun Myskja: – Døden kan lære oss å leve sannere og prioritere riktigere

Pressemelding   •   okt 12, 2015 08:50 CEST

De fleste av oss vurderer, stiller spørsmål ved og undrer på hvordan vi bør leve. Hver dag. I Audun Myskjas nye bok Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg får du noen svar fra dem som har undret et helt liv.

Tar vi vare på viktige øyeblikk i livet vårt? Bruker vi tiden vår på det som betyr aller mest for oss? Kan vi, når den tid kommer, lukke livets bok i forvissningen om at vi har levd slik vi ville?

Legen Audun Myskja har hatt en rekke dype samtaler med mennesker som snart har levd sitt liv på jorden. I boka deler han noen av deres tilbakeblikk med oss. Her kommer menneskets innerste lengsler og ønsker fram, angeren over hva som ikke ble, gleden over de lyse øyeblikkene, kjærligheten og inderligheten som livet også bød på. Myskja knytter historiene sammen med sine refleksjoner rundt det å leve sant og være et helstøpt menneske.

– Døden gir et perspektiv på livet som vi trenger, nå mer enn noen gang, i et samfunn der mennesker mister kraft og retning gjennom overflod på informasjon og stimuli - det jeg kaller -samfunnet, sier Audun Myskja. – Døden kan lære oss å leve sannere og skjelne mellom det som betyr noe, og det som er trivielt, mener han.

Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg - 12 samtaler om kjærlighet, lengsel og anger ved livets slutt er en varm bok som berører og gir leseren verktøy til å velge gleden, følge drømmene og prioritere kjærligheten.

Lanseringsarrangement: Boka lanseres 12. oktober kl. 18.00 i Cappelen Damms lokaler, Akersgata 47/49. Velkommen.

Dr. Audun Myskja er spesialist i allmennmedisin, fagleder ved Senter for livshjelp og forsker i demensbehandling ved sykehjem. Han har doktorgrad i musikkterapi som støttebehandling i eldreomsorgen. Myskja har skrevet mange fagbøker og artikler om lindrende behandling av eldre, og har hatt mange samtaler med både eldre og yngre på slutten av livet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.