Følg Cappelen Damm

Bildeboksuksessen Bukkene Bruse på Badeland blir film i Sør-Korea!

Pressemelding   •   aug 13, 2018 10:46 CEST

Bukkene Bruse på Badeland er den første boken i serien om de tre bukkene på nye eventyr. Det har vært usedvanlig vellykket å gi det gamle eventyret nytt liv ved å sende bukkene til overraskende destinasjoner i stedet for til seters.

Bjørn Rørvik og Gry Moursunds bildeboksuksess, Bukkene Bruse på Badeland, er solgt til Sør-Korea. Der blir det ikke bare bokutgivelse, men også animasjonsfilm!

Tegnefilm light

På bokmessen i Seoul i juni i år møtte vår agent Silje Mella representanter for forlaget Daekyo, et stort og velrenommert forlagshus. De hadde allerede sikret seg de koreanske bokrettighetene til Bukkene Bruse på badeland, men kunne fortelle at de også ville satse på en ny og spennende plattform, nemlig å utgi boken som «animated e-book». Dette innebærer rørlige elementer og at skuespillere som vil gi stemmer til de tre bukkene og vennene deres. Altså en slags tegnefilm light.

Sør-Korea – et av verdens mest høyteknologiske land

Sør-Korea er et av verdens mest høyteknologiske land, og mange koreanske forlag tar i bruk nye teknikker, formater og plattformer for å tiltrekke seg lesere, noe som samtidig skaper merverdi for papirbøkene. At de nå har kastet sine øyne på en norsk bildebok som Bukkene Bruse på Badeland, er kjempespennende.

Over 400 000 bøker trykket bare i Norge

Så langt foreligger det tre bøker om Bukkene. I tillegg er Bukkene Bruse på badeland utgitt som klaffebok. I høst kommer det også en aktivitetsbok. Og alle bøkene er utgitt som lydbøker, innlest av forfatter Bjørn Rørvik. Totalt er det trykket over 400 000 eksemplarer av bøkene bare i Norge.

Riksteatret med ny forestilling: Bukkene Bruse lager rumpebrann

Bukkene Bruse på Badeland er for lengst dramatisert. Den vellykkede dukketeaterforestillingen ble satt opp på Oslo Nye i 2015 og turnerte Norge rundt med Riksteatret i 2016. Nå setter Riksteatret opp en ny forestilling: Bukkene Bruse lager rumpebrann. Forestillingen har premiere våren 2019 og bygger på historien fra Bukkene Bruse vender tilbake.

Kontaktinfo i forlaget:
Kommunikasjonsrådgiver Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649
Litterær agent Silje Mella, silje.mella@cappelendamm.no / mobil: 942 22 957

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.