Gå videre til innhold
Boklansering på Nasjonalgalleriet

Pressemelding -

Boklansering på Nasjonalgalleriet

Velkommen til Nasjonalgalleriet
Tirsdag 25. august kl 16:30

Møt Undset-biografen Sigrun Slapgard og hør henne fortelle om arbeidet med romanen Maleren om Anders Castus Svarstad. Han ble gift med dikteren Sigrid Undset etter en kjærlighetshistorie som brøt alle regler og inspirerte henne til å skrive prisbelønte verk. Selv kom han fra små kår og skapte seg et kunstnerliv med store seire. Romanen Maleren handler om et skandaleomsust par som forsøkte å leve ut sine drømmer i London, Roma og Norge. Det er også historien om hvordan en maler havner i kamp med seg selv og tiden.

Maleren Henrik McDougall vil snakke om hvilket inntrykk Svarstads historie gjør på en figurativ maler av i dag.

Seniorkurator Ellen Lerberg, Nasjonalmuseets ekspert på Anders Castus Svarstad, vil fortelle om noen av Svarstads hovedverker og om hvordan han ble påvirket av samlivet med Sigrid Undset.

Sigrun Slapgard (f. 1953), er forfatter og mangeårig journalist i NRK. Hun har tidligere utgitt Krigens penn. Ein biografi om Lise Lindbæk som hun fikk Melsom-prisen for. I 2007 kom den kritikerroste Dikterdronningen om Sigrid Undset, og i 2013 romanen Englestien som fikk Nynorsk litteraturpris, samme år.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.