Følg Cappelen Damm

Bukkene Bruse begynner på skolen

Pressemelding   •   mai 22, 2017 16:23 CEST

De tre bukkene Bruse har fått et uventet brev: "Bokene Bruse må byne på skolen. Hilsen ny rektor"

Bjørn Rørvik og Gry Moursund har hatt stor suksess med bøkene om de tre Bukkene Bruse. Over 300 000 bøker er solgt så langt, bare i Norge. Nå foreligger bok nr. 3, Bukkene Bruse begynner på skolen. Vi kan bare ane hvem som er rektor på den aktuelle læreanstalten... Dagbladets Maya Troberg Djuve er begeistret over den nye boken, og forklarer suksessen slik: "... En sikker forteller, en festlig miks av folkeeventyr og situasjoner som er relevante og gjenkjennelige for barna, en leken illustratør og en bølle av et troll."

Bukkene Bruse begynner på skolen preget av «talentfull frekkhet»

«Med denne tredje boken om Bukkene Bruse viser Rørvik og Moursund igjen talentfull frekkhet», skriver Aftenpostens Morten Olsen Haugen i sin anmeldelse. Mens Gabriel Michael Vosgraff Moro i VG, skriver: "De har klart det igjen! Bukkene Bruse begynner på skolen er en herlig bildebok som vil få voksne til å le og barn til å hvine av skrekk og fryd." Boken vil bli lansert med brask og bram under Litteraturfestivalen på Lillehammer lørdag 3. juni.

Bukkene Bruse begynner på skolenBjørn Rørvik og Gry Moursund har igjen boltret seg i dette helt spesielle universet, der de Tre Bukkene Bruse er i farta på stadig nye eventyr. Og Trollet er å se i nye og skiftende roller…

Vellykket samarbeid

Det vellykkede samarbeidet mellom forfatter Rørvik og illustratør Moursund, ble etablert etter en workshop. Sammen har de lekt med Asbjørnsen og Moes klassiske eventyr på en original, grenseløs og ustyrtelig morsom måte. I den første boken, Bukkene Bruse på Badeland (2009), velger bukkene innendørs basseng og huiende sklier fremfor et fetende og bedagelig seterliv. I oppfølgeren, Bukkene Bruse vender tilbake (2014), opplever de tre, på vei til seters, at Trollet har havnet på aldershjem. Og de vennlige bukkene bestemmer seg for å besøke sin gamle uvenn…

Bukkene Bruse på Badeland mest solgte barnebok i Sverige

Begge de nevnte bøkene er mottatt med begeistring av kritikerne, og er solgt til flere land. Bukkene Bruse på Badeland er også prisbelønt, blant annet med Kulturdepartementets bildebokpris og Årets vakreste. Da boken kom ut i Sverige i 2012, var den årets mest solgte barnebok i nabolandet, i tillegg til å bli kåret som Årets beste i sin sjanger.

Dramatisert og satt opp som dukketeater

Bukkene Bruse på Badeland er også dramatisert og satt opp som dukketeater. Forestillingen har blitt spilt for fulle hus over hele landet. Alle de tre utgivelsene foreligger som lydbok.

Energisk eksplosjon

Adresseavisen kalte Bukkene Bruse på Badeland for en «energisk eksplosjon». Bukkene Bruse vender tilbake ble også møtt med ovasjoner. NRK-P2s Anne Cathrine Straume kalte den blant annet en «genial bildebok full av påfunn»

Bjørn F. Rørvik (f. 1964) har utgitt den populære serien om Reven og Grisungen, illustrert av Per Dybvig og bøkene om mesterdetektivene Purriot i samarbeid med Ragnar Aalbu. Mest kjent er han nok for bøkene om Bukkene Bruse, som illustratør Gry Moursund så ellevilt har illustrert. Alle Rørviks bøker er kritikerroste, og han har mottatt flere priser. Kontaktinfo: Mobil: 995 02 152 | e-post: granmeis@online.no

Gry Moursund (f. 1969) er utdannet innen illustrasjon og grafisk design ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. I 1999 begynte hun å illustrere bildebøker. Hun har illustrert både egen bøker og andres, og hatt et svært vellykket samarbeid med Bjørn Rørvik om de tre Bukkene Bruse-bøkene. Illustrasjonene hennes er møtte med begeistring hos kritikerne og hun er belønnet med en rekke priser. Kontaktinfo: Mobil: 948 80 941 / e-post: grymoursund@yahoo.com

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakt i forlaget: Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.