Gå videre til innhold
Bøkene om Bukkene Bruse har vært en suksess. Den tredje boken om de brekende brødrene er landets nest mest solgte bok i 2017, uansett sjanger. Illustrasjon: Gry Moursund
Bøkene om Bukkene Bruse har vært en suksess. Den tredje boken om de brekende brødrene er landets nest mest solgte bok i 2017, uansett sjanger. Illustrasjon: Gry Moursund

Pressemelding -

Bukkene Bruse med friske fraspark

Av alle bøker solgt i 2017, uansett sjanger, er den nest mest solgte boken en barnebok.

Ikke overraskende ligger Jo Nesbø på topp. Det uvanlige er at boken som ligger på andreplass, er en barnebok. Bjørn F. Rørviks Bukkene Bruse begynner på skolen har vært en ubetinget suksess siden lanseringen i juni i fjor. De tre bøkene om bukkene Bruse har solgt godt over 300.000 bøker. Det savner sidestykke hva gjelder norske barnebøker i nyere tid.

Da brødrene Bruse dro til Badeland i 2009, var anmeldere og lesere vilt begeistret. Ideen med å plassere et av de mest kjente eventyrene våre i en helt ny setting er like enkel som den er genial. Det har norske lesere visst å sette pris på. Også anmelderne har vært panegyriske. Om fjorårets bok leser vi blant annet at «Rørvik – uten tvil en av landets morsomste forfattere – kombinerer presis komisk timing med treffende ordvalg og artige poenger» (Gabriel Vosgraff Moro i VG).

Det vellykkede samarbeidet mellom forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund, ble etablert etter en workshop. Sammen har de lekt med Asbjørnsen og Moes klassiske eventyr på en original, grenseløs og ustyrtelig morsom måte. I den første boken, Bukkene Bruse på Badeland (2009), velger bukkene basseng og sklier fremfor et bedagelig seterliv. I oppfølgeren, Bukkene Bruse vender tilbake (2014), opplever de tre brødrene at Trollet har havnet på aldershjem. I den siste, Bukkene Bruse begynner på skolen, kan man bare gjette hvem som er rektor.

Kontaktperson i forlaget, Cecilie Kirkaune Bodahl: 

cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no

Tlf: 918 44 240 

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.