Følg Cappelen Damm

Bukkene Bruse på boktoppen

Pressemelding   •   feb 08, 2013 11:10 CET

Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund opplever en eventyrlig suksess med sin bildebok Bukkene Bruse på badeland, både her hjemme og i utlandet.

Bukkene Bruse på badeland, som er en fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr, har nå nådd et samlet opplag på over 70.000. Boka var Cappelen Damms mestselgende barnebok i fjor - nye opplag trykkes og selges ut i en rykende fart. Boka var også hele landets mestselgende barnebok i fjor. Ifølge Bokhandlerforeningens oversikt troner tittelen helt øverst på lista over barne- og ungdomsbøker som har solgt mest i 2012 i Norge uavhengig av utgivelsesår.

Også våre naboland nyter godt av Bukkene Bruses popularitet. Boka ble solgt til det danske forlaget Rosinante&Co i 2010 og til Lilla Piratförlaget i Sverige i 2011. Også herfra meldes det om fantastisk mottakelse. Berlingske Tidende i Danmark omtaler boka som en fest, og som "forfriskende og sjovt", mens Dagens Nyheter i Sverige skriver i sin anmeldelse at «denne svingende bildeboka byr på en dialog med humoristiske perler, illustrasjoner med geniale detaljer som virkelig spiller på leserens forventninger».

Forlagssjef Erik Titusson i Lilla Piratförlaget forteller at han er glad og stolt over å få representere en så fin bildebok i Sverige:
Bockarna Bruse på badhuset har solgt i over 8000 eksemplarer i Sverige, som er fantastisk! Det som  gjør boka så spesiell, er at den er umiddelbar og selvfølgelig, samtidig som den hele tiden overrasker, både i tekst og bilder. Den avvæpnende humoren gjør at så vel barn som voksne kapitulerer. Jeg har truffet flere barn som nesten har blitt besatt av boka – de sier «Pleease» akkurat som den minste bukken, de blir redde for trollet, men kjenner seg delaktige i å overliste ham.

Bukkene Bruse på badeland har tekst ved Bjørn F. Rørvik og er illustrert av Gry Moursund. Boka utkom i Norge i 2009 til strålende kritikker, og vant Kulturdepartementets bildebokpris samme år. I disse dager lanseres også lydbokversjonen av boka, med Ingrid Gjessing Linhave som innleser.

I Bukkene Bruse på badeland er bukkene som vanlig på vei til seters for å gjøre seg fete. Men på veien dit ser de et nytt skilt. "Badeland - 200 meter" står det på skiltet. Bukkene synes det høres fristende ut. Og kanskje de slipper unna trollet også. Badeland er spennende, særlig den lange sklia. Men så kommer trollet ...

Bjørn F. Rørvik er en prisbelønnet forfatter av barnebøker. Han er blant annet kjent for bøkene om Reven og Grisungen, som han lager sammen med illustratør Per Dybvig. Nå er han også snart klar med bok nummer to om mesterdetektiven Purriot, illustrert av Ragnar Aalbu.

Gry Moursund er utdannet innen illustrasjon og grafisk design ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Hun har illustrert en rekke bildebøker, både egnes og andres, og hun har mottatt mange priser.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.