Gå videre til innhold
Cappelen Damm åpner unik kunstutstilling med 21 av våre fremste barnebokillustratører

Pressemelding -

Cappelen Damm åpner unik kunstutstilling med 21 av våre fremste barnebokillustratører

Lørdag 22. august åpner Cappelen Damm dørene for den unike kunstutstillingen Halve kongeriket – Barnebokillustrasjoner, der 21 av landets fremste illustratører stiller ut motiver fra Cappelen Damms flotteste bildebøker. Utstillingen vil være tilgjengelig frem til 1. oktober.

Både voksne og barn er invitert til åpningen, der designer Fam Irvoll vil stå for den høytidelige åpningen, og den prisbelønte illustratøren og forfatteren Anna Fiske vil arrangere  tegnestund for de yngste.

Utstillingen omfatter kvalitetssterke originalverk, blant annet fra utgivelser med kjente karakterer som Karsten og Petra (Anne Holt), Kaptein Sabeltann (Egil Nyhus) og Reven og Grisungen (Per Dybvig). Og inkluderer arbeider fra andre prisbelønte kunstnere som Bo Gaustad, Eli Hovdenak, Stian Hole, Iben Sandemose og Øyvind Torseter.

Utstillingen er en fin introduksjon for både barn og voksne til et rikt og eventyrlig område innenfor bøkenes verden, og en hyllest til en viktige del av barnebokuniverset. Den er leken med form og farge, og viser stor bredde i uttrykk og teknikker. Utstillingen er kuratert av Hilde Mørch og Lise Wulff.

Vedlagt en presentasjon av utstillingen og de 21 illustratørene som er med (pdf) samt en lenke til et intervju med Stian Hole på forlagsliv.no i anledning åpningen.

Kontaktpersoner i forlaget:

Anne Østgaard, mobil 971 64 649, anne.ostgaard@cappelendamm.no

Ingrid Schibsted Jacobsen, mobil 905 04 787, Ingrid.schibsted.jacobsen@cappelendamm.no

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.