Gå videre til innhold
Med over 200 nye titler på vårens liste kan Cappelen Damm by på bøker for en hver smak
Med over 200 nye titler på vårens liste kan Cappelen Damm by på bøker for en hver smak

Pressemelding -

Cappelen Damms vårliste

Vårens bokliste fra Nordens største forlag, Cappelen Damm, karakteriseres av bredde og mangfold.
Blant over 200 nye titler finner du sterke romaner, sakprosa, lyrikk, barnebøker og
krim – noe for enhver smak.

Katalogen kan du se nærmere på her: https://issuu.com/cappelendammbokmagasiner/docs/lowres-vaarens_boker_2017_materie_i


Skjønnlitteratur
Cappelen Damms redaksjon for norsk skjønnlitteratur har 21 titler og en debutant på vårens liste.
Den oversatte listen består av 24 romaner.

Den danske koloniseringen av Grønland og moderne slaveri i Singapore
En forfatter det knytter seg store forventinger til er Nordisk Råd-vinner Kim Leine. Hans nye roman Rød mann/sort mann er et episk storverk som følger den danske koloniseringen av Grønland i første halvdel av 1700-tallet. Med denne romanen befester han posisjonen som en av våre viktigste forfattere.

Benedicte Meyer Kronebergs sjette roman Der det brenner er en foruroligende roman fra Singapore om moderne slaveri og ansvar. Hilde Stålskjær Osen debuterer med romanen Vi bare kjører, så ser vi – en roman som under en nøkterne realisme handler om noe av det vanligste i et menneskeliv: å lengte vekk. Vigdis Hjorth kommer med essays om litteratur i samlingen Å tale og å tie. Amalie Kasin Lerstang gir oss Vårs - en politisk og håpefull diktsamling fra Notodden.

Dansk borgerkrig og rasedelt USA på oversattlisten
Blant vårens 24 oversatte romaner finner vi blant annet Hari Kunzrus Hvite tårer, oversatt av Stian Omland – en rå litterær thriller fra et fremdeles rasedelt USA. VG har allerede trillet en blank sekser for Kaspar Colling Nielsen og hans roman Den danske borgerkrig 2018-24. Politiken utropte ham med denne romanen til «Dagens litteraturs nye verdensnavn».

Irsk forfatter topper bestselgerlistene
Lucinda Riley plasserte seg raskt på toppen av bestselgerlistene da Perlesøsteren - hennes fjerde bok i serien De syv søstre utkom i starten av januar.

Forbrytelser og krim til påske
Innenfor norsk krim skal vi bli med Jaran Dammann til Fagernes og fjelltraktene der. I Dammanns Dødstimen blir vi kjent med den utradisjonelle krimhelten Claus som er en alkoholisert uteligger. Monika N. Yndestad kommer med sin tredje bok om BA-journalist Alice Bratt. Graven er en underholdende og realistisk journalistkrim. Det blir nye møter med Knut Nærums helt Oberon Quist – Den gåtefulle Oberon Quist er ti kriminalmysterier og et kjærlighetsbrev til den klassiske krimmens gullalder.

Våren er også sesongen for oversatt krim – hele 19 titler står på Cappelen Damms liste. Store spenningsforfattere som Claire Mackintosh, Arne Dahl, Harlan Coben, Peter Swanson og Wilbur Smith kommer alle med sterke, nye titler. Årets debutant på dette området er britiske C.J. Tudors Krittmannen som allerede har fått terningkast 5 i VG.


Sakprosa
Cappelen Damm Sakprosa har en stor og variert vårliste med over 60 titler.

Fortsatt stor interesse for trening, kosthold og sunne tarmer
Nordmenns interesse og behov for bøker om kosthold og sunne tarmer holder seg, og Cappelen Damm Sakprosa følger opp med Kraft og andre styrkedrikker av Gry Hammer, som for øvrig vant Matprisen Årets matblogger 2017, og den kjente Dr. Fedon A. Lindberg utgir Kokeboken naturlig slank med tarm i balanse.

Yoga er kanskje mer populært enn noen gang og Cappelen Damm utgir blant annet medieprofilen Henriette Liens bok En yogareise. En av Norges største treningsbloggere, Treningsfrue Camilla Aastorp Andersen, inspirerer med boka Helårskroppen til økt treningsglede og gir også kunnskap om hvordan du kan balansere trening og kos i hverdagen.


Hormonbalanse og overgangsalder Internasjonalt får bøker om kvinner og hormoner stor oppmerksomhet, og forlaget utgir to bøker på emnet Mat for hormoner i balanse av Ulrika Davidsson og Mia Lundin og Kropp i balanse av dr. Sara Gottfried som er gynekolog, profilert hormonekspert, bestselgerforfatter og en internasjonal kapasitet på området. Artikler om overgangsalder er også aktuelt i nyhetsbildet. Den britiske forfatteren Marina Benjamin har skrevet boka Overgangsalderen. Den handler om da Marina Benjamin som 50-åring brått kommer i overgangsalderen. Med inspirasjon fra litteratur, medisin og filosofi undersøker Benjamin tapene, mulighetene og tabuene i årene mellom ung og gammel.

Slagkraftig, feministisk manifest
«Du kan ikke uten videre finne plass til kvinner i en struktur som allerede er kodet som mannlig – du må endre hele strukturen.» I kjølvannet av #Metoo-debatten er Mary Beards manifest Kvinner og makt høyaktuelt. Mary Beard er Storbritannias mest kjente autoritet på klassisk litteratur. Hun er også en dedikert og høyrøstet feminist. Med ironi og vidd viser Beard hvordan menn historisk sett har behandlet mektige kvinner. Hun spør seg: Hvis kvinner ikke helt regnes som en del av maktens strukturer, må vi ikke da revurdere hva vi anser som makt?

En annen aktuell utgivelse er boken Menn viser meg pikken sin av den svenske kulturjournalisten Caroline Hainer. Hvorfor elsker unge gutter å tegne tissefanter i snøen? Hva får en mann til å sende “dickpics” til kvinner de nesten ikke kjenner? Hainer undersøker mannens komplekse forhold til sitt kjønnsorgan. Det fører henne fra antikkens fallossymboler til idrettens lagbilder, valgkampanjer, Internettets mørke kroker, og altså ikke minst dickpics.

Pablo Escobars sønn med ny informasjon om faren
Pablo Escobars sønn Juan Pablo Escobar kommer med ny og oppsiktsvekkende informasjon om faren i boka Pablo Escobar – Det faren min aldri fortalte. Han samtaler i den nye boken med Escobars medarbeidere, fiender og ofre, og han viser hvordan en av de mest kjente forbryterne i vår tid fortsatt påvirker den neste generasjonen.

Japan sett fra gateplan
Et nytt reisemål som flere og flere nordmenn drar til er Tokyo. Journalist og Tokyokjenner Ina Strøm utgir boka Alt dette er Tokyo. Det er en underholdende bok om japansk kultur, tankesett og historie.

Dot journaling og strikk
Dot Journaling er en stor trend utenlands og særlig i sosiale medier. Boka Lær Dot Journaling av Rachel Wilkerson Miller lærer deg å lage din egen planleggingsbok etter egne ønsker og behov.

Forlagets bestselgerforfatter innen strikking, Nina Granlund Sæther, har nylig utgitt Sokker fra hele Norge. Her er oppskrifter på sokker for hele familien fra alle landets fylker, men også de spennende historiene om opphavet til de forskjellige sokkene og arkivbilder fra museer rundt omkring i landet.

Barne- og ungdomsbøker
Fra Brannmann Sam til Kvinner i kamp
Cappelen Damms mål er at alle barn og unge skal finne en bok de liker blant forlagets utgivelser. Barn og Ungdom gir ut i overkant av 100 nye titler våren 2018 fordelt på alle sjangre: bildebøker, leseløver, romaner, tegneserier, fakta og pocket.

Barnas bestevenner
Brannmann Sam, Mummitrollet, Tassen og flere av barnas bestevenner gir oss nye opplevelser gjennom fargerike fortellinger og noen av bøkene har lydpanel. Hos Brannmann Sam går alarmen, selvfølgelig.

Ronja Røverdatter kommer i en helt ny utgave, med vakre illustrasjoner av Katsuya Kondo, som er inspirert av den japanske animasjonsfilmen signert Studio Ghibli.

Gudny Ingebjørg Hagen, kjent fra Blåfjell-universet, lanserer i mars Tåketroll, om trollene som bor i selveste Holmenkollen. Sandra Steffensen har illustrert.

Debutant
BildebokenDen magiske pappesken er en hyllest til barnlig fantasi. En enkel, brun pappeske sender to små oppdagere på en reise tilbake i fortiden og inn i fremtiden. Med enkle verselinjer og fantastiske illustrasjoner er det en lærerik bok om verden vi er en del av. Kristin Bortolotti er utdannet kunstner og vi kjenner henne som skuespiller fra blant annet Hotel Cæsar.

Lek og lær
En ny ABC er det alltid behov for. Og den skal være gøyal! Anne Østgaard har skrevet og Johan Reisang har illustrert ABC for barske barn:

Ee
Ekorn-Emil og en elg
kjører elbil-tur hver helg.
Helt fra Eina og til Drammen
sitter de i bilen sammen.
Ofte når de dra tilbake
står en elefant på taket.

Vakkert og viktig
Synne Lea og Stian Hole har laget Du og jeg, som handler om å være glad i noen, og om å være redd for å miste den du er glad i. Synne Leas tekst og Stian Holes vakre illustrasjoner gjør at vi stopper opp et øyeblikk og reflekterer over hva som er viktig i livet. Boken er solgt til utlandet allerede før den kommer ut i Norge.

Den norske Anne Frank
Jenta i veggen er en rystende dokumentar for unge (og voksne) lesere. Journalist Lena Lindahl forteller historien og en norsk, jødisk jente, Betzy Rosenberg, som greide å gjemme seg for de norske og tyske nazistene i Trondheim, fra høsten 1942, da deportasjonene startet, og helt til krigen tok slutt i maidagene 1945. Et medmenneske risikerte sitt liv for å redde henne. Hun skjulte seg i veggen i en hytte, rett ved et tilholdssted for nazistene, hvor selveste Henry Rinnan kunne dukke opp.

Apropos #metoo
Marta Breen og Jenny Jordahl står bak boka Kvinner i kamp, som kan leses fra 12 år og oppover til voksen alder. Vi får historien om kvinners kamp for likestilling og verdighet. Vår nære og litt fjernere historie om kampen for de rettighetene vi i dag ser på som selvfølgelige. Vi blir kjent med mye av det som har skjedd siden 1850-årene, gjennom kvinnebevegelsen, spørsmål om prevensjon og selvbestemt abort og frem til dagens temaer om menneskehandel og kjønnslemlestelse.

Arrangement
Cappelen Damm byr årlig på over 200 gratis arrangementer. Mer info om disse finner du her: https://www.facebook.com/cappelendammarrangementer/

Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.