Gå videre til innhold
Danske Kim Fupz Aakeson og norske Stian Hole er blant Nordens fremste barn- og bildebokskapere. Sammen har de kanskje laget årets vakreste bok. Ill. Stian Hole
Danske Kim Fupz Aakeson og norske Stian Hole er blant Nordens fremste barn- og bildebokskapere. Sammen har de kanskje laget årets vakreste bok. Ill. Stian Hole

Pressemelding -

Dansk-norsk bildeboksamarbeid på høyt nivå: "Klovnen som rett og slett ikke var særlig morsom"

Den vakre bildeboken Klovnen som rett og slett ikke var særlig morsom er resultat av et svært vellykket dansk-norsk samarbeid. Kim Fupz Aakeson, en av Danmarks fremste barnebokforfattere, -illustratører og filmskapere, har lenge hatt et ønske om å samarbeide med sin norske prisbelønte kollega, illustratøren og forfatteren Stian Hole. Nå er resultatet her. En bildebok helt utenom det vanlige. Boken utgis samtidig i Danmark, Norge og Sverige. 

Det begynte for flere år siden, da Kim Fupz Aakeson oppdaget Stian Holes bildebok Garmanns sommer (2006):
– Da jeg så den, tenkte jeg who is that guy? Det var et visuelt univers som var helt unikt, en tvers igjennom poetisk, skjønn og vemodig tone. Ved å lage historien lå det dessuten et mot til å ta fatt i noe som er vanskelig i livet, og som det ikke finnes enkle løsninger på. Jeg drømte straks om å blande blod med en slik illustratør, sier Fupz Aakeson.

I boken Klovnen som rett og slett ikke var særlig morsom møter vi en sirkusklovn som ikke får publikum til å le nok – det synes i hvert fall ikke sirkusdirektøren. Men det skal vise seg at klovnen har andre kvaliteter som publikum setter pris på, og som gjør dette til en meningfylt og allmennmenneskelig fortelling om  å bli "benka", kjenne på følelsen av å ikke strekke til, og om livet og tiden som går.

Stian Hole kjente godt til Fupz Aakeson, hans merittliste og hans sterke visuelle ferdigheter da han ble spurt om å illustrerer fortellingen:
– Jeg kjente med ett noen stikk av prestasjonsangst. Men det tok ikke lang tid før den følelsen ble nøytralisert av de vennlige signalene han sendte. Jeg fikk både tid, frihet og tillit, og dermed var vi i gang med det som skulle vise seg å bli en av de fineste prosessene jeg har vært med på.

Kontaktinfo:

Stian Hole: E-post: stian@holesarkiv.no / Mobil: 957 32 937

Kim Fupz Aakeson: E-post: mail@fupz.net / Tlf.: +45 262 57 610 

Kommunikasjonsansvarlig for barne- og ungdomslitteratur: Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / Mobil: 971 64 649

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.