Følg Cappelen Damm

De endret norsk miljøkamp

Pressemelding   •   okt 09, 2017 12:39 CEST

I anledning Natur og ungdoms 50-års jubileum har Ingrid Røise Kielland skrevet boken «​Natur og ungdom. Aksjonene som endret norsk miljøkamp».

Ny bok om Natur og Ungdom - en evigung og desperat organisasjon.

Sivil ulydighet og aksjoner er for Natur og ungdom viktige virkemiddel for å rette oppmerksomhet mot konfliktfylte miljøsaker.

Høsten 2017 fyller Norges eneste miljøorganisasjon for ungdom 50 år.

Den lille organisasjonen med en øvre aldersgrense på 25 år har fostret noen av miljøbevegelsens mest prominente medlemmer og har gått til kamp mot landets mektigste aktører. Natur og Ungdom kjemper i en vektklasse som langt overgår tyngden i antall medlemmer. Men de hundrevis av ungdommene som er blitt bøtelagt for sitt miljøengasjement har mer enn noe annet tydeliggjort hvor alvorlige miljøproblemene er.

Landets mest aktivistiske organisasjon
I anledning 50-års jubileet har Ingrid Røise Kielland skrevet boken «Natur og ungdom. Aksjonene som endret norsk miljøkamp». Boken følger norsk miljøvernhistorie ved å levendegjøre Natur og Ungdoms viktigste aksjoner. Den går tett på fuglekikkeren som kastet fra seg overflødig emballasje i en butikk på 1970-tallet, krølltoppen som gravde opp tønner med gift på 1980-tallet og gjengen som lenket seg fast i boremaskiner ved Førdefjorden i 2016.

Røise Kielland viser hvordan Natur og Ungdom gjennom 50 år har utviklet seg til å bli landets mest aktivistiske organisasjon.

Aldri har verdens miljø- og klimaproblemer syntes større, men en liten organisasjon har vist at det er mulig for ungdommer å gjøre noe for å løse våre felles utfordringer.

Velkommen!
Lanseringsarrangement på Kulturhuset 10 oktober - i morgen - klokken 1700.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.