Følg Cappelen Damm

De engelskspråklige verdensrettighetene til Torbjørn Ekelunds bøker er solgt

Pressemelding   •   sep 14, 2018 15:02 CEST

​​Såkalt «​nature writing» er en tydelig trend og "Stiens historie" går rett inn i denne trenden. Den internasjonale interessen er stor, og allerede før boken er lansert i Norge rettighetene solgt til flere land.

De engelskspråklige verdensrettighetene til Torbjørn Ekelunds bøker er solgt til det canadiske forlaget Greystone Books. Nå kommer den helt nye boken Stiens historie, som også er solgt til Nederland allerede før den er utgitt.

Tidligere har Ekelund gitt ut Året i skogen (2014) og Gutten og fjellet (2017).
Rettighetene til sistnevnte er også solgt til Italia.

Norsk natur ut i det engelskspråklige markedet
«Vi opplever at det er en stor internasjonal interesse for bøker som omhandler natur.
Såkalt «nature writing» er en tydelig trend og Stiens historie går rett inn i denne trenden.
Helt fra vi begynte å snakke om Ekelunds bok under bokmessen i London i vår har vi merket en betydelig internasjonal interesse for boken. De nederlandske rettighetene ble solgt på pre-empt i sommer.
De engelskspråklige rettighetene ble solgt på et veldig tidlig stadium av manuset. Dette vil medføre at boken når ut på flere, store engelskspråklige delmarkeder som USA, Canada, Storbritannia, Australia og New Zealand. 
Ekelund evner å gjøre det lille stort. Historien om den lille stien er også historien om oss, om menneskets historie - og det har tydeligvis stor internasjonal appell» sier Ingvild Haugland som er leder av Cappelen Damm Agency.

Stiens historie
I Stiens historie tar Ekelund leseren med på en personlig og fascinerende reise gjennom stiens historie, fra de første menneskene vandret nordover etter siste istid og fram til vår tids tilrettelagte turstier.

Om vårt nedarvede behov for å forflytte oss
Det er en fortelling om bevegelse og stedsans, migrasjon og snarveier, om fuglers og dyrs trekkruter, om landskapets betydning for våre liv, om vårt nedarvede behov for å forflytte oss, og om hva som har gått tapt i en tid der alle sitter på kontor og kjører bil og navigerer ved hjelp av gps.

Stiens historie er å finne i bokhandel fra den 17. september. 

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.