Gå videre til innhold
«Du vil neppe lese en viktigere bok om USA i år», The Economist om "Hillbilly Elegy".
«Du vil neppe lese en viktigere bok om USA i år», The Economist om "Hillbilly Elegy".

Pressemelding -

De som stemte på Trump

New York-Times bestselgeren Hillbilly Elegy. A Memoir of a Family and Culture in Crisis er av samme avis utropt til en av de beste kildene til å forstå hvorfor Trump nå er USAs president og verdens mektigste mann. Snart kommer den i norsk utgave, og antakelig er det flere viktige lærdommer for oss nordmenn i boken enn vi skulle tro.

«Et enestående innblikk i de delene av USA som stemte frem Trump» skriver Dagbladets anmelder og gir terningkast 6 til originalutgaven av boken som nå vil bli oversatt til norsk. Cappelen Damm utgir norsk utgaven av suksessboken i løpet av høsten.


Forfatter av Hillbilly Elegy, J. D. Vance, har selv vokst opp i et fattig arbeiderklassemiljø preget av nasjonalisme, alkoholisme og høy arbeidsledighet.

Med utgangspunkt i egen bakgrunn viser han den fortvilelsen som råder blant landets hvite arbeiderklasse. Vance kaster lys over de forfalne delene av USA som har slitt og kjempet i flere tiår uten å bli hørt, og gjør det forståelig for leserne hvorfor Trump har så sterk appell blant USAs fattige, hvite.

– Boken er en sterk skildring av forfatterens egen klassereise. I tillegg er den en treffende og sober beskrivelse av diskrimineringen, utfordringene samt de strukturelle og kulturelle barrierene som møter mange av dagens fattige, hvite i USA, sier Cappelen Damms redaksjonssjef Ingebrigt Waage Hetland.

– Den har i flere måneder toppet bestselgerlistene i USA, kritikerne er svært begeistret og tilbakemeldinger fra leserne viser at denne boken har truffet noe viktig. Dette er en bok som har satt agendaen for en rekke viktige diskusjoner, og vi gleder oss til å få utgi den her i Norge til høsten.

Related links

Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.