Følg Cappelen Damm

Debutbok med lattergaranti og verdenslansering

Pressemelding   •   jun 19, 2020 11:25 CEST

Mange spår helten i Jenny Pearsons debutbok, 11 år gamle Freddie Yates, et langt liv. Boken lanseres foreløpig i hele 18 land, og er den første i en planlagt barmebokserie med elleville innfall og mye humor.

Freddie Yates' supermirakuløse reise var snakkis under bokmessen i Bologna i fjor. Åtte britiske forlag sloss om rettighetene. Forlaget Usborne gikk av med seieren og sikret seg manuskriptet til debutant Jenny Pearsons usedvanlig morsomme barnebok, samt kontrakt på de to neste bøkene i den planlagte serien. Nå lanseres debutboken hennes i hele 18 land! - Jeg trodde aldri jeg skulle ende opp i en slik situasjon, sier den unge barneskolelæreren. - Det føles fantastisk! 

Inspirert av elevene sine
Jenny Pearson har skrevet et supermorsom og varmhjertet bok om tre gutter, en sommerferie og noen mirakler underveis - med feel-good garanti. Det er som om Miles og Niles møter David Walliams møter Gutta i trehuset. Den ferske forfatteren Jenny Pearson forteller at hun elsker lærerjobben sin, og at elevene har vært en god inspirasjonskilde til innholdet i boken. - Jeg er heldig som tilbringer dagene mine sammen med barn på Freddie's alder. De er så morsomme. Jeg får massevis av gode ideer ved å lytte til samtalene deres.

Hvem er Freddie Yates?
Freddie Yates er en 11 år gammel gutt som samler på rare fakta. Når bestemoren dør, får han plutselig vite navnet på den biologiske faren sin. Han bestemmer seg for å oppsøke ham, og sammen med to bestevenner drar han avgårde. Pussige ting skjer underveis. Han ender blant annet opp i en løkspisekonkurranse, og få i seg nok pære- og potetpiroger til å sprenge en do i filler. I tillegg ender han opp på riksdekkende TV iført Supergirl-kostyme. Reiser fører en ikke nødvendigvis dit man har tenkt seg. Kanskje må Freddie slå seg til ro med at det bare er sånn det er ... I sin anmeldelse av Freddie Yates' supermirakuløse reise,  skriver The Observers Kitty Empirer dette om forfatter Jenny Pearson: "En debutant som virkelig boltrer seg!"

Jenny Pearson
Freddie Yates' supermirakuløse reise
Illustrert av Rob Biddulph
Oversatt av Carina Westberg
Kr 249,-
Målgruppe: 9-12 år

Jenny Pearson
Den engelske læreren Jenny Pearson har blitt belønnet med seks krus, en kjøleskapsmagnet, en veggplakett og utallige kort for sin innsats som "Verdens Beste Lærer". Når hun ikke er opptatt med elevene sine, er det egne barn som står i sentrum. Jenny bor i England sammen med sin mann og sine to barn. Freddies supermirakuløse reise er altså hennes debutbok.


Boktrailer, forfatterintervju, sitater fra anmeldelser mm:
Illustrert av Rob Biddulph. http://www.robbiddulph.com/home

Boktrailer fra Usborne: https://youtu.be/5QMCT9GTyJ4

Intervju med forfatter Jenny Pearson: https://www.curtisbrowncreative.co.uk/jenny-pearso...

Utvalgt som Waterstones Children’s Book of the Month for April 2020!

A SUNDAY TIMES CHILDREN'S BOOK OF THE WEEK

"Miracles may or may not happen, although coincidences do, but the laugh-out-loud story is, in the end, heartwarming about all kinds of families." - The Sunday Times

"A big-hearted comic journey about friendship, family, and a miraculously well-timed seagull." - David Solomons, author of Mr Brother is a Superhero

"This sleuthing-trip-cum-crime-solving spree has all the fizz of Jeremy Strong." - The Observer

"One of the funniest books you'll read this year, with bundles of heart to boot." - Fiona Noble, The Bookseller


Kontaktinfo i forlaget: 
Anne Østgaard, mobil: 971 64 640 / e-post: anne.ostgaard@cappelendamm.no
Hege Randen, mobil: 977 18 815 / e-post: hege.eikenes.randen@cappelendamm.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.