Følg Cappelen Damm

Den åttende Harry Potter-historien, "Harry Potter og Barnets forbannelse del en og to", nå ute på norsk

Pressemelding   •   okt 19, 2016 14:15 CEST

Cappelen Damm lanserer i dag den norske utgaven av teatermanuset "Harry Potter and the Cursed Child parts one and two", som på kort tid er blitt en verdensomspennende suksess siden det i sommer utkom på engelsk. Teaterstykket er et nytt verk av dramatikeren Jack Thorne, og har siden i sommer gått for fulle hus i London. Det er basert på en helt nyskrevet historie av J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffany. Torstein Bugge Høverstad står for den norske oversettelsen.

Ettersom mange Harry Potter-fans ikke vil få anledning til å se oppsetningen i London, publiseres denne spesialskrevne utgaven av prøvemanuset, slik at også norske lesere får tilgang til den storslagne, åttende fortellingen om Harry Potter.

Den norskspråklige e-bokversjonen utgis av Pottermore, som er internasjonal forlegger av Harry Potter og J.K. Rowling’s Trollmannsverden, mens den trykte norske utgaven utgis av Cappelen Damm.

– Vi er svært stolte over med dette å kunne føre Harry Potter-sagaen videre for de norske leserne. Denne åttende Harry Potter-historien er etterlengtet, og kommer til å glede både gamle og nye lesere, sier redaktør i Cappelen Damm Cecilie Kirkaune Bodahl.

Om boken/stykket:

Den åttende fortellingen. Nitten år senere.

Harry Potter og Barnets forbannelse del en og to – basert på en helt nyskrevet historie av J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffany, et nytt stykke av Jack Thorne – er aller første teateroppsetning av en offisielt godkjent Harry Potter-historie. Verdenspremieren fant sted 30. juli 2016, på en av Londons West End-scener.

Det har aldri vært enkelt å være Harry Potter, og det er ikke mindre sant nå da han er blitt en overarbeidet ansatt i Magidepartementet med kone og tre barn i skolealder.

Harry sliter med å holde styr på en fortid som nekter å forbli der den hører hjemme. Samtidig vakler yngstesønnen Albus under tyngden av en slektsarv han verken har bedt om eller ønsket seg. Fortid og fremtid fletter seg faretruende sammen, og far og sønn blir tvunget til å erkjenne en ubehagelig sannhet: Noen ganger kan mørket komme fra de mest uventede hold.

Den spesialskrevne utgaven av prøvemanuset til Harry Potter og Barnets forbannelse del en og to er en fullversjon av manuset slik det forelå på et tidlig stadium av stykkets prøveforestillingsperiode, flere uker i forkant av åpningsforestillingene. Det kan ha blitt gjort endringer i manuset også etter utgivelsen av prøvemanuset, som av den grunn bare vil være tilgjengelig i et begrenset tidsrom for så, på et senere tidspunkt, å bli erstattet av en oppdatert, endelig utgave. Nærmere informasjon om denne endelige utgaven kommer etter hvert.

Om J.K. Rowling:
J.K. Rowling er forfatteren av den bestselgende sjubindsserien om Harry Potter. Serien ble utgitt mellom 1997 og 2007 med et salg på over 450 millioner eksemplarer på verdensbasis, fordelt på mer enn 200 nasjoner og 79 språk. Den har også dannet grunnlaget for åtte enormt populære spillefilmer.

Rowling har skrevet tre tilleggsbøker for veldedige formål: Rumpeldunk gjennom tidene og Fabeldyr og hvor de er å finne (for Comic Relief) og Skalden Skurres historier (for Lumos, hennes eget hjelpeprogram for barn).

I 2012 ble J.K. Rowling’s digitale underholdnings- og e-publikasjonsselskap Pottermore lansert, og her har fansen tilgang til hennes nyeste arbeider og en anledning til å fordype seg ytterligere i magiens univers.

Hennes første voksenroman, Den tomme stolen, ble utgitt i september 2012 og bearbeidet til en BBC-produksjon i 2015. Hun har skrevet krimfortellinger under psevdonymet Robert Galbraith, utgitt i 2013 (Når gjøken galer), 2014 (Silkeormen) og 2015 (Ondskapens kall). Titlene skal også danne grunnlag for en større TV-serieproduksjon som Brontë Film and Television skal produsere for BBC 1.

I tillegg til samarbeidet om Harry Potter and the Cursed Child Parts One and Two, en nyskrevet historie av J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffany, et nytt stykke av Jack Thorne, står J.K. Rowling også på terskelen til å debutere som filmmanusforfatter med filmen Fabeldyr og hvor de er å finne, en videreutvikling av hennes magiske univers, med lanseringsdato november 2016.

Pressekontakter hos Pottermore: USA: Howard Polskin: howard.polskin@team.pottermore.com UK: Rebecca Salt: Rebecca@stonehillsalt.co.uk Mark Hutchinson: mark@markhutchinsonmanagement.co.uk

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.