Følg Cappelen Damm

Den fantastiske frykten

Pressemelding   •   okt 12, 2017 11:07 CEST

Forfatter Mari Moen Holsve har akkurat kommet med en Stranger Things-aktig grøsser, "Ingen sover trygt i natt". Dette samtidig med at hun sliter med en generalisert angstlidelse.

Forfatter Mari Moen Holsve (f. 1986) er levende opptatt av hva det er å være redd. Hun sliter selv med angst og har akkurat gitt ut grøsseren Ingen sover trygt i natt.

Når er det berusende og spennende med skumle bøker og skrekkfilmer? Og når er det vondt og ubehagelig? Holsve sier at hennes egen grøsserroman er et eksempel på den deilige frykten, den vi liker å føle på – den som er trygg.

Hun reflekterer rundt skrekkfilmer og -bøker, og hvordan vi mennesker trekker mot det skumle, samtidig som vår egen frykt kan lamme oss totalt – særlig de som sliter med angst. Andelen unge med psykiske vansker er nemlig økende, og to til tre ganger så mange jenter som gutter har depressive symptomer/angstlidelser.

Ta kontroll

Etter at Holsve ble diagnostisert med generalisert angstlidelse i fjor, har hun selv erfart hvordan angsten kan ta totalt kontroll over deg. Fram til da hadde hun lite erfaring med angst og innrømmer at hun var fordomsfull, og kunne være en av de som iblant tenkte at folk med angst bare kan ta seg sammen. 

Nå har hun selv erfart hvordan det er å leve med, og hvordan angsten kan ta totalt kontroll over deg. Forfatteren har satt seg inn i hvorfor frykt og angst skapes og hvor i hjernen det skjer.

- Det er viktig å ha innsikt i frykten og angsten vår, men også vise forståelse for dem som sliter med det, sier hun selv.

Vi trenger frykt

Holsve har reflektert mye rundt frykten og samtidig kjent på en kjærlighet til den – for vi trenger frykt, og frykten i seg selv er ikke farlig.

- Frykten blir en trussel først når vi gir etter for den, og lar den styre livet vårt, sier hun.

Kontaktperson i forlaget: Cecilie Kirkaune Bodahl

cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no Tlf. 918 44 240

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.