Følg Cappelen Damm

Det er ikke bare Andrè Bjerke som kan skape morovers.

Pressemelding   •   apr 13, 2018 12:53 CEST

"ABC for barske barn" er en bok full av absurde innfall sammen med alfabetets logikk. Boken er skrevet av Anne Østgaard og sprelsk illustrert av Johan Reisang. Illustrasjon: Johan Reisang. Foto: Tonje Skjervold.

ABC for barske barn er en samling morovers for små og store, der hver bokstav i alfabetet har et ramperim og en tullete tegning. Boken er skrevet av Anne Østgaard med illustrasjoner av Johan Reisang.

En bok full av absurde innfall sammen med alfabetets logikk, som lanseres 26. april.

ABC for barske barn er en gjennomillustrert samling humoristiske og rampete tekster på rim. Boken er laget for å skape interesse for bokstaver og ord, og dermed for lesning og litteratur. Hver bokstav har sitt rim, med flere ord som begynner med eller har bokstaven i seg. De fargerike myldreillustrasjonene inneholder ting som begynner på den aktuelle bokstaven. Boken innbyr til humørfylte lesestunder og uventede samtaler mellom voksne og barn. Og en spennende ordjakt.

H h

Hamster-Hans har hull i pelsen.

Hull som herper hele helsen.

De gir heftig gjennomtrekk,

hoven hals og åpen hekk.

Derfor ønsker han forvandling.

Hans går nå i hullbehandling.

Anne Østgaard er forfatter med lang fartstid som informasjonsmedarbeider forlagsbransjen. Hun debuterte i 1996 med Historien om Oscar og har senere utgitt Nette Nellys Nese (1998), Magdas Mage (2004) og bidrag til flere antologier og leseverk. Hennes tekster er preget av humor og absurde innfall.

Johan Reisang er en allsidig bildekunstner og illustratør. Han er kjent for sin utsøkte strek og fargebruk, og har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. I denne boken har han samarbeidet med kunstneren Ela Buria om fargeleggingen.

Boken skal lanseres på Cappelen Damm torsdag 26. april kl 17. Hjertelig velkommen!

Kontakt forfatteren: Anne Østgaard:

Anne.Ostgaard@cappelendamm.no Tlf. 971 64 649

 

Kontakt i forlaget: Cecilie Kirkaune Bodahl:

cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no Tlf. 918 44 240

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.