Følg Cappelen Damm

Drømmekokebok: Gjør drømmene selvlysende

Pressemelding   •   feb 03, 2014 10:00 CET

Hva vil du drømme? Velg den drømmen du helst vil ha, slukk lampa og se den lyse opp på nattbordet.

Drømmekokeboka Nokturne er en selvlysende bildebok fra den prisvinnende argentinske kunstneren ISOL.

I fjor vant hun verdens største barne- og ungdomslitteraturpris, ALMA-prisen. Da fremhevet kunstneren spesielt Nokturne som en av bøkene som ligger hennes hjerte nærmest.

 – Det er veldig morsomt for meg å oppleve hvordan barna elsker denne boka. Det er også en av mine rareste bøker. Den var utfordrende å lage, og jeg hadde det veldig morsomt underveis, sier ISOL.

ALMA-prisen er Litteraturprisen til Astrid Lindgrens minne og er på hele 5 millioner svenske kroner.

Selvlysende:
Nokturne er en drømmekokebok hvor leseren får forslag og oppskrifter på mange spennende drømmer, som Drømmen til døren som ikke må åpnes, Drømmen om å være en annen, Drømmen under vann. Illustrasjonene er trykket med fluoriserende farger, slik at deler av illustrasjonene på sidene lyser i mørket og avslører mye du ikke ser når du blar i boka på vanlig måte.

Oppskriften er enkel: Velg den drømmen du har mest lyst til å drømme i natt. Legg siden med det valgte bildet under en lampe med sterkt lys. Plasser boken slik at du kan se bildet fra sengen din. Slukk lyset! Du vil nå se den lysende tegningen som drømmen har etterlatt på siden. Se på den så lenge du vil, lukk øynene og bli med til drømmens hemmelige sted.

ISOL besøker Norge og Norsk Litteraturfestival på Lillehammer til våren.

ISOL er kunstnernavnet til Marisol Misenta, f. 1972 i Buenos Aires. Hun har utgitt rundt 20 bildebøker som er oversatt til mange språk, og har mottatt en rekke priser. Bildebøkene hennes er humoristiske, uforutsigbare og alltid på barnets side. Det er spesielt i samspillet mellom bilde og tekst og i fargevalg at hun viser en helt spesiell evne.

For mer informasjon:
ISOLs hjemmeside: http://www.isol-isol.com.ar/ 
ISOL og ALMA-prisen: http://www.alma.se/Pristagare/2013_Isol/
Intervju med ISOL i Stocholm 2013: http://www.alma.se/sv/Video/2013/Intervju-Isol/

Kontakt Cappelen Damm: Informasjonsavdelingen ved Trude Løtvedt:
416 12 022 / trude.lotvedt@cappelendamm.no

 


 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.