Følg Cappelen Damm

Elleville Elfrid fra NRK Super nå på film og i bokform

Pressemelding   •   jan 24, 2020 09:00 CET

Vennskap er et sentralt tema i barnefilmen «Elleville Elfrid», som har fått strålende kritikker. Nå er boken med historien fra filmen her. (Foto: Norsk Filmdistribusjon

Samtidig med den allerede kritikerroste norske barnefilmen, <<Elleville Elfrid>>, foreligger boken med et konsentrat av historien fra filmen. Både film og bok forteller en sjarmerende historie, som inneholder ingredienser barn elsker: Tivoli, berg- og –dalbane, trylling og sirkus, isbar og trehytte og ellevill sykkeljakt. Men temaet som gjennomsyrer både film og bok er vennskap; om å krangle og bli venner igjen. 

Allerede en suksess
Filmen <<Elleville Elfrid>> er så langt solgt til over 30 land, og alle 180 norske kinoer setter den opp. I tillegg  flere kulurhus. Til sammen 196 visningssteder. Bak filmen står Kool Production, med Frank Mosvold og Atle Solberg Blakseth i spissen. Frank Mosvold er ansvarlig for boken.

Kjent fra NRK Super
<<Elleville Elfrid>> er kjent og kjær for norske barn etter utallige sesonger på NRK Super. Nå debuterer hun altså i bokform og på det store lerretet i en helaftens familiefilm! 

Mer om handlingen
Elfrid bor på Soltoppen der hun vil lage sirkus sammen med bestevennen, Henrik. Men når Johnny flytter inn i huset over veien, blir Elfrid redd for at Henrik verken bryr seg om henne eller sirkuset lenger. Men så forsvinner Henrik, og Elfrid og Johnny gjør alt de kan for å finne ham sammen med de andre på soltoppen. Hvem finner Henrik? Og hvem vil Henrik være bestevenn med? Og blir det egentlig noe av Sirkus Soltoppen? Dette er en fartsfylt og spennende historie med både sterke følelser, masse humor.og mye mening.

«Elleville Elfrid» tar spranget fra TV-serie til kino i en underholdende, leken og fantasirik norsk barnefilm." Terningkast 5 
Sigurd Vik, Filmpolitiet, NRK

"Tommelen opp for «Elleville Elfrid».
May Synnøve Rogne, Aftenposten

"Med fargerike tablåer og gjenkjennelige situasjoner, er det mye som fanger oppmerksomheten (...) innslag av humoristiske høner, skumle okser og akkurat nok drama til at det blir alvor..."  Terningkast 4
Mads Kvalvaag Halvorsen, Filmmagasinet

Frank Mosvold
Kristiansanderen Frank Mosvold begynte karrieren som skipsmegler i New York, men dro etter noen år til Hollywood for å studere film. Han har regissert flere prisbelønnede filmer og tv-serier. Han er produsenten bak filmen om Elleville Elfrid og forfatteren bak boken. 

Frank Mosvold
Elleville Elfrid
Bok og aktivitesbok
Cappelen Damm

Kontaktinfo Frank Mosvold, mobil: 90757127 / mosvold@kool.no

Kontakt i forlaget: Anne Østgaard, mobil: 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.