Gå videre til innhold
Endelig et kart over Reinheimen Nasjonalpark

Pressemelding -

Endelig et kart over Reinheimen Nasjonalpark

Reinheimen er det første kartet som spesifikt dekkjer området innanfor nasjonalparken med same navn. Dette er ein  nokså ny nasjonalpark, den vart opna i 2006 og omfattar eit areal på 2615 km2. Sør for Reinheimen ligg Jotunheimen og i sørvest ligg Breheimen. Kartet Reinheimen inkluderer Tafjordfjella mot vest og tek med Trolltindane i Romsdalen som ei nordleg avgrensing.

Saman med Tafjordfjella er det fjellområda i Skjåk og Lesja som utgjer hovuddelen av Reinheimen nasjonalpark. Dette området huser ei av Noregs største villreinstammer. Derav navnet Reinheimen. I området er det eit nett av private hytter til utleige og i Tafjordfjella finn ein eit stinett og hyttenett i regi av DNT. Mot vest og nordvest er fjella ville og bratte, medan dess lenger mot aust vi beveger oss, dess rundare blir landformane. Til tross for runde landformer finn ein her Noregs mest isolerte 2000-meters topp. Det er Gråhø med sine 2014 moh.

Kartet har eit oversiktskart over heile nasjonalparken i 1:100 000 og eit meir detaljert kart i 1:50 000 over Tafjordfjella opp mot Romsdalen som har meir topografi. Kartet er sjølvsagt trykt på vårt værbestandige kvalitetspapir som kan brukast hardt i både vær og vind.

Pris kr 159,-

Kontaktperson i forlaget: Anne Østgaard - mobil 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.