Gå videre til innhold
Er Fjordman renvasket?

Pressemelding -

Er Fjordman renvasket?

Nytt lys over Fjordman
Simen Sætres bok Fjordman. Portrett av en antiislamist lanseres nå i pocketutgave med et nyskrevet etterord av forfatteren. I denne boken får vi historien om hvordan Peder Are Nøstvold Jensen gikk fra å være en stille radikalersønn fra Ålesund til å få heltestatus som bloggeren Fjordman. Det er også en studie av den antiislamistiske bevegelsen og hva som formet en av dens fremste ideologer.

I sitt etterord reflekterer Sætre rundt hva som har skjedd etter at boken ble lansert.
Hvilke reaksjoner ser man og hva kan man lese ut av dem? Han drøfter også utfordringene det innebærer å skildre livet til et annet menneske, uten dets godkjenning.

Renvaskingen av Fjordman
I siste nummer av Samtiden har Sætre skrevet artikkelen Renvaskingen av Fjordman.
Han mener den norske offentligheten har gått fra å fordømme Fjordman, til å la ham ta steget inn i sfæren for legitim kontrovers. Han er blitt en «godkjent» norsk debattant som deltar i det åpne ordskiftet. Sætre skriver også om hvordan Fjordman benytter seg av offerrollen for å vinne makt.

En merkestein for hans relansering i offentligheten var da stiftelsen Fritt ord skjenket ham et skrivestipend på 75 000 kroner for å skrive en mediekritisk bok om sine opplevelser i Breivik-saken. Uansett om man er enig eller uenig i tildelingen, styrket den Jensens selvfremstilling som en mann forfulgt for sine meninger, en ytringsfrihetens cause célèbre. I debattene som fulgte kunne man høre utsagn av typen «Fjordman har et poeng, når han …», som bare halvannet år tidligere ville vært sosialt selvmord i den norske offentligheten, skriver Sætre.


Les Simen Sætres nyskrevne etterord her:
http://www.forlagsliv.no/blog/2013/12/17/nye-tanker-i-fjordman-debatten/

 

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.