Gå videre til innhold
Erik Fosnes Hansen som lyrisk reisefører

Pressemelding -

Erik Fosnes Hansen som lyrisk reisefører

Erik Fosnes Hansen som lyrisk reisefører
Erik Fosnes Hansen var i 1989 begeistret redaktør for diktsamlingen Amor Roma - en lyrisk reisefører til Roma og Italia skrevet av skandinaver, om Roma og Italia. Nå, mer enn tjuefem år senere, er samlingen fremdeles en enestående lyrisk reisefører for dem som besøker byen. Her finner vi dikt av blant annet Henrik Ibsen, Arnold Eidslott, H.C. Andersen, Olaf Bull, Stein Mehren, Jens Bjørneboe, Håvard Rem, Carl Snoilsky og Inger Hagerup.
Amor Roma har lenge vært en sjelden skatt man har kunnet slumpe til å finne på et antikvariat, nå er den endelig tilgjengelig igjen i en vakker liten utgave som er enkel å ta med seg i vesken når man utforsker Roma til fots.

Erik Fosnes Hansen 50 år
Fosnes Hansen er født 6 juni 1965 i New York og vokste opp i Oslo.
Han debuterte i 1985 med Falketårnet, som ble godt mottatt av såvel publikum som kritikerne. Hans andre roman, Salme ved reisens slutt, utkom i 1990 og ble en enorm suksess. Boken har gjennom årene gått sin seiersgang over hele verden.

Erik Fosnes Hansen utgav høsten 1998 en ny, stor roman, Beretninger om beskyttelse. For denne boken ble han tildelt Bokhandlerprisen 1998.
Høsten 2001 kom boken Underveis - Et portrett av Prinsesse Märtha Louise.
Romanen Løvekvinnen fra 2006, handler om å være annerledes. Det er en storslagen og gripende fortelling om ensomheten ved å skille seg ut og ha et oppsiktsvekkende og annerledes utseende. Romanen er tildelt Bokhandlerprisen 2006.

Erik Fosnes Hansen er matspaltist i VG, ivrig polemiker og samfunnsdebattant og har i flere år sittet som medlem av Kulturrådet.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.