Gå videre til innhold
Erik Solheim pressekonferanse mandag

Pressemelding -

Erik Solheim pressekonferanse mandag

Pressekonferanse

Cappelen Damm lanserer Politikk er å ville
av Erik Solheim i samarbeid med Marit Bromark

Mandag 4. mars klokken 1000,
Cappelen Damms bokhandel Halvbroren, Akersgata 47/49

Velkommen!


 

Erik Solheim skriver om sine politiske erfaringer etter syv år i regjeringen som utviklings- og miljøvernminister. Det er en frisk og ærlig fortelling om et liv i politisk elitedivisjon sammen med blant annet Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Kristin Halvorsen, og om møter med internasjonale størrelser som blant annet Bill Clinton og Barack Obama.

Solheim gir den til nå mest inngående skildringen av norsk fredsdiplomati og –mekling. Vi får et innblikk i hvordan krigsherrer og massemordere tenker, hva som skal til for å få folk til å snakke sammen, og ikke minst matens betydning for fredsprosesser. Og med stort engasjement og kunnskap beskrives kampen for norsk natur, klima, miljøbevegelsen og Norges lederrolle i å bevare verdens
regnskoger. Han lanserer også en ny skolepolitikk med læreren i sentrum.

Politikk er å ville peker ut en retning både for Norge, regjeringen og venstresiden, og Erik Solheim forsøker å se på hvilken rolle Norge kan spille i en "ny" verden der Kina, India og Latin-Amerika får stadig større internasjonal betydning. Selv er han sterkt kritisk til økt byråkrati og revisormentalitet i
politikken og forvaltningen. Politikere og embetsverk blir mer opptatt av ikke å gjøre feil, enn å få til viktige endringer.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.