Følg Cappelen Damm

Fattig jente i rike Norge – brennaktuelt fra Ingeborg Arvola

Pressemelding   •   mar 19, 2019 08:33 CET

Buffy By: Ingeborg Arvola har skrevet om en fattig heltinne fra sitt eget nabolag Refstad i Oslo. Illustrert av Nora Brech.

Ny bok: Ingeborg Arvola "Buffy By er talentfull - En selvbiografi"

Forfatter Ingeborg Arvola skriver underholdende og varmt om hvordan det kan oppleves for et barn å vokse opp som fattig i et av verdens rikeste land.

Møt Buffy By. Hun er ei fattig jente i rike Oslo. Med humor og pågangsmot er hun en heltinne over de gråeste hverdagene. Det er de dagene mammaen hennes vanner ut tomatsuppa eller hun ikke kan gå i bursdag fordi de ikke har penger til presang. Når Buffy finner ut at hun har et talent for å stå på slalåm må hun skaffe seg ski, støvler og vinterklær selv om mamma er arbeidsledig og helt blakk.

«Buffy By – er talentfull», er begynnelsen på en ny bokserie om den fattige heltinnen Buffy. Den er skrevet med utgangspunkt i et Norge i endring og Arvolas eget nærmiljø Refstad i Oslo. Her er de økende forskjellene mellom inntektene i familiene ekstra merkbar fordi barna gjerne går i samme klasse og bor i samme nabolag.

Med denne boken skriver Arvola om et brennhett politisk tema, som ikke bare preger valgkamper og avisoverskrifter, men som direkte påvirker barns hverdag. For en knapp måned siden fastslo Bufdir i en ny rapport at fattigdommen blant barn øker. Over 100 000 barn i Norge i dag vokser opp i lav-inntekts familier. Fattigdommen vokser raskere blant barn enn voksne og dens mest merkbare konsekvens er ikke mangelen på klær og mat, men utenforskap.

Ingeborg Arvola er født i Honningsvåg i 1974 og har vokst opp i Pasvikdalen og Tromsø. Hun debuterte i 1999 med voksenromanen Korellhuset, og har siden skrevet flere romaner for barn og voksne. Hun mottok Cappelenprisen i 2004, og i 2008 fikk hun Havmannprisen for romanen Ingen dager uten regn.

For bok eller intervju kontakt Kristine Kleppo i Cappelen Damm: Kristine.Kleppo@Cappelendamm.no Tlf: 47374123

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.