Følg Cappelen Damm

Forelska i lærer’n! En #metoo-historie med rot i virkeligheten

Pressemelding   •   sep 07, 2020 08:00 CEST

Eldrid Johansen er forfatter, sanger og skuespiller. Hun brenner for litteraturformidling til barn og unge, og jobber aktivt for Den kulturelle skolesekken. "Fra du så meg" er hennes andre bok for ungdom. Foto: Tanja Steen

I ungdomsromanen Fra du så meg forteller Eldrid Johansen en #metoo-historie bygget på en virkelig hendelse.

Høyaktuell tematikk
Vi møter den unge, naive Karen, som forelsker seg i lærer’n på folkehøgskolen der hun går. Hun blir forført og rundlurt av den mye eldre, gifte læreren, som att på til venter barn med sin kone. Karen tror hun har møtt den store kjærlighet, og at det er henne han vil ha. Det viser seg imidlertid at læreren velger seg ut en ny, liten frøken på hvert nye kull ... Det grenseoverskridende forholdet mellom en lærer og en elev får konsekvenser ... Bokas tematikk er høyaktuell, og viktig å lese om, særlig for unge jenter, i kjølvannet av #metoo.

Eldrid Johansen
Eldrid Johansen (f. 1973) har utgitt mange bøker for barn og ungdom siden hun debuterte med Sara vil bli stjerne i 2005. I tillegg til sitt forfatterliv jobber Eldrid som sanger, skuespiller og litteraturprodusent i Den kulturelle skolesekken. Hun har selv reist land og strand med ulike opplegg rundt bøkene sine og med konserter og barneforestillinger. «Skriv genialt!» ble nominert til Brageprisen og fikk Kulturdepartementets pris for beste sakprosabok for barn og unge i 2016. I 2017 ble hennes «Faraos forbannelse» nominert til ARKs barnebokpris. «Fra du så meg» er Eldrids andre ungdomsroman.

Eldrid Johansen
Fra du så meg
Ungdomsroman 13-18+
Kr 299,-
Cappelen Damm

Kontaktinfo:
Eldrid Johansen: Mobil: 976 72 969 / E-post: eldridjo@gmail.com

Anne Østgaard: Mobil 971 64 649 / E-post: anne.ostgaard@cappelendamm.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.