Gå videre til innhold
Forfatter Jon Ewo ute med bok nummer 100

Pressemelding -

Forfatter Jon Ewo ute med bok nummer 100

Den allsidige og produktive forfatteren Jon Ewo (f. 1957) har nettopp lansert sin bok nummer 100! Ewo tilhører dermed den yngste i en meget eksklusiv og engere krets bestående av Tor Åge Bringsværd, Frid Ingulstad og Margit Sandmo.

VELKOMMEN TIL FEIRING ONSDAG 8. APRIL KL. 18!
Se flyeren for mer info (klikk på den for større bilde)

Den hundrede boka fra Jon Ewo er Otto Monsters strandkaos, en humoristisk og gjenkjennelig historie om familie- og ferieliv i den populære serien Min første leseløve. Jon Ewo er utdannet bibliotekar, men har i mange år jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger. Han debuterte i 1986 med novellesamlingen Det sies at oktober er en fin måned. I 1993 kom hans første ungdomsbok. Siden har han skrevet en rekke romaner med temaer, språk og humor som treffer de unge. Han har også skrevet vaskeekte krim, barnebøker i flere sjangere og artikler om moderne teknologi for ulike publikasjoner. I fjor kom den kritikerroste 1814 – Nære på i forbindelse med Grunnlovsjubileet, med illustrasjoner av Bjørn Ousland. Boken ble raskt trykket i to opplag.

For den fiktive, historiske romanen 1957, som også kom ut i fjor, ble han hedret med Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris. Ewo kan også smykke seg med Brageprisen (2007) og Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur (2003 og 2012) i tillegg til en rekke andre utmerkelser, hvilket viser at det ikke er noen motsetning mellom kvantitet og kvalitet.

Intervju med Jon Ewo på forlagsliv.no

Ta kontakt for mer informasjon!

Vennlig hilsen,

Cappelen Damm Barn og Ungdom

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.