Følg Cappelen Damm

Forfatter Jon Ewo ute med bok nummer 100

Pressemelding   •   mar 25, 2015 08:12 CET

Den allsidige og produktive forfatteren Jon Ewo (f. 1957) har nettopp lansert sin bok nummer 100! Ewo tilhører dermed den yngste i en meget eksklusiv og engere krets bestående av Tor Åge Bringsværd, Frid Ingulstad og Margit Sandmo.

VELKOMMEN TIL FEIRING ONSDAG 8. APRIL KL. 18!
Se flyeren for mer info (klikk på den for større bilde)

Den hundrede boka fra Jon Ewo er Otto Monsters strandkaos, en humoristisk og gjenkjennelig historie om familie- og ferieliv i den populære serien Min første leseløve. Jon Ewo er utdannet bibliotekar, men har i mange år jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger. Han debuterte i 1986 med novellesamlingen Det sies at oktober er en fin måned. I 1993 kom hans første ungdomsbok. Siden har han skrevet en rekke romaner med temaer, språk og humor som treffer de unge. Han har også skrevet vaskeekte krim, barnebøker i flere sjangere og artikler om moderne teknologi for ulike publikasjoner. I fjor kom den kritikerroste 1814 – Nære på i forbindelse med Grunnlovsjubileet, med illustrasjoner av Bjørn Ousland. Boken ble raskt trykket i to opplag.

For den fiktive, historiske romanen 1957, som også kom ut i fjor, ble han hedret med Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris. Ewo kan også smykke seg med Brageprisen (2007) og Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur (2003 og 2012) i tillegg til en rekke andre utmerkelser, hvilket viser at det ikke er noen motsetning mellom kvantitet og kvalitet.

Intervju med Jon Ewo på forlagsliv.no

Ta kontakt for mer informasjon!

Vennlig hilsen,

Cappelen Damm Barn og Ungdom

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.