Følg Cappelen Damm

Forfattere av ny bok: - Helt greit å drikke vin for ammende

Pressemelding   •   mai 28, 2019 11:12 CEST

Cecilia Chrapkowska og Agnes Wold røsker tak i etablerte råd og foreldremyter med sin nye bok for foreldre (Foto: Viktor Fremling).

Ny bok: Cecilia Chrapkowska og Agnes Wold: Snart foreldre 

Cecilia Chrapkowska og Agnes Wold vakte stor oppstandelse i Sverige da de påpekte at det er uproblematisk å drikke vin for ammende mammaer. Nå kommer boken deres «Snart foreldre» ut på norsk.

NB: Forfatterne kommer til Norge tirsdag 18 juni. Ta kontakt med forlaget for intervjuavtale.

Som fersk forelder blir du bombardert med råd og advarsler om hva du skal gjøre og hvilke feil som kan være skadelige for barnet ditt. Det er mye informasjon, og med internett og sosiale medier har det blitt vanskeligere enn noensinne å orientere seg om hva som er faktabasert. Det er få som blir så dynket ned i fake news som blivende foreldre.

Derfor har den svenske barnelegen Cecilia Chrapkowska og professor i bakteriologi Agnes Wold skrevet boka «Snart foreldre». Her får nye foreldre tydelige råd basert på oppdatert vitenskapelig informasjon.

Slapp litt av
En baby kan etter få måneder fint få normale mengder salt i maten, mener forfatterne. Stort sett kan de spise vanlig mat, men helst holde seg unna honning det første leveåret. Foreldre trenger ikke å rydde mer enn de har lyst til. Mammaer kan godt drikke et glass vin til maten selv om de ammer, og den intense kokinga av tåteflasker er unødvendig i et land som Norge. Litt bakterier er bra for immunforsvaret, men vaksineprogrammet bør følges, skriver forfatterne.

De viser til at den vanligste årsaken til at små barn dør er medfødte sykdommer eller skader. Det er ingen grunn til at foreldre skal uroe seg unødig.

Kontakt: Cappelen Damm v/ Kristine Kleppo kristine.kleppo@cappelendamm.no 47374123

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.