Følg Cappelen Damm

Forfattere om offentlig kunst i Oslo

Pressemelding   •   apr 09, 2018 16:17 CEST

"Det felles eide - Forfattere om offentlig kunst i Oslo", Omslagsdesign: Martin Lundell

Syv markante skjønnlitterære forfattere er invitert til å skrive om sitt forhold til kunst i Oslo.

Resultatet er en rekke sterke og personlige tekster, som på forskjellige måter utforsker hovedstaden og kunsten den rommer.

Det felles eide er en litterær byvandring som setter ord på noe de fleste har et forhold til, men kanskje ikke alltid reflekterer over. Samlingen byr på alt fra små øyeblikksbilder til overraskende fortellinger om forbindelsen mellom enkeltmennesket og samfunnet. Med forfatternes hjelp blir det mulig å se Oslo med et friskt blikk og oppdage nye sider ved noe vi eier sammen: vår felles kunstneriske arv. 

Forfatterne som har bidratt er Roy Jacobsen, Roskva Koritzinsky, Nikolaj Frobenius, Johan Harstad, Hanne Ramsdal, Cathrine Knudsen og Lars Mørch Finborud. Bidragene suppleres med en utdypende artikkel om offentlig kunst av kunsthistoriker Gunnar Sørensen og et fotoessay av frilansfotograf Thomas Ekström. Forfatter Eivind Hofstad Evjemo er bokens redaktør. 

Boken utgis i samarbeid med Kunstnernes Hus, med støtte fra Oslo kommunes kunstsamling/Kulturetaten.

Selve lanseringen vil foregå på Kunstnernes hus torsdag 12. april kl 19 hvor bokens redaktør, Eivind Hofstad Evjemo  samtaler med Roskva Koritzinsky og Lars Mørch Finborud, samt kurator for utstillingen "Det felles eide" Erik Nilsen. Opplesning ved Nikolaj Frobenius og Cathrine Knudsen.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.