Gå videre til innhold
Geelmuyden gir oss den ubehagelige sannheten om det vi drikker

Pressemelding -

Geelmuyden gir oss den ubehagelige sannheten om det vi drikker

Niels Christian Geelmuyden er tilbake med nye avsløringer i boka Sannheten i glassetDenne gang tar han for seg flytende føde: vann, brus, saft, juice, melk, kaffe, te, øl og vin.

I den nye boka avdekkes det at mange av våre vanligste drikkevarer er forurenset av helseskadelige gift- og fremmedstoffer. Geelmuyden avslører industriens metoder og varenes virkelige innhold.

– Falsk trygghet utgjør et stadig økende problem når det gjelder mat og drikkevarer, sier Geelmuyden. – Myndighetene forsikrer oss om at nesten alle næringsmidler befinner seg "trygt innenfor grenseverdiene". Men summen av alle stoffene kan gi uante konsekvenser. Forskning viser at ingen befolkning i verden har flere gift- og fremmedstoffer i kroppen enn nordmenn. Dette blir underkommunisert av myndighetene, og mediene har heller ikke gjort jobben sin, mener Geelmuyden. 

At det står svært dårlig til med springvannet vårt, vil for eksempel overraske mange. Mineralfattig overflatevann, sprøytegiftstoffer, gamle sprukne rør, tarmbakterier, muggsopp, billige rensemetoder og forskrifter som ikke blir fulgt opp, er noen av problemene, som gir fare for en rekke alvorlige sykdommer. Mellom 750 000 og en million tilfeller av tarminfeksjoner blant nordmenn hvert år har også sin forklaring i springvannet.  "Norsk drikkevann er bra, og det er liten fare for forurensning" fastslår Mattilsynet.

Andre eksempler: Det er påvist rester av sprøytegift i 16 av 17 undersøkte appelsinjuice-varianter i Norge.  Mellom 90 og 100 prosent av undersøkte konvensjonelle viner på det europeiske markedet har vist seg å inneholde rester av sprøytegift. Giftmengdene i verdensledende te-merker som Twinings og Lipton er målt til langt over grenseverdiene.

Velkommen lanseringsarrangement: Sannheten i glasset lanseres i Cappelen Damms lokaler 12. oktober kl. 18.00. Akersgata 47/49.

Niels Christian Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Mange tusen mennesker har lest hans forrige bok, Sannheten på bordet, og hørt foredragene han har turnert landet rundt med. Han har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.