Følg Cappelen Damm

Geelmuyden med gladnyhet før forkjølelsessesongen

Pressemelding   •   okt 12, 2018 13:31 CEST

I denne boken gir Niels Chr. Geelmuyden oss 50 grunner til å se lyst på livet fra fylte 50 til 100 år.

Forkjølelsessesongen er rett rundt hjørnet, og de fleste av oss kjenner godt til hvor kjedelig det er å bli smittet. I boken 50 fordeler med å passere 50 har forfatter Niels Chr. Geelmuyden gode nyheter til alle som har rundet 50 år.

– Statistikken viser at mennesker mellom 18 og 35 år pådrar seg gjennomsnittlig dobbelt så mange forkjølelser som folk i 50-årene, forteller Geelmuyden i boken. 

Grunnen er at det bare finnes rundt 200 forkjølelsesvirus i sirkulasjon til en hvert tid. Når vi blir smittet av et slikt virus, vil immunsystemet vårt huske viruset i opptil 50 år. Først i 70- og 80-årene begynner immunforsvaret å dabbe av. Det innebærer at du er spesielt motstandsdyktig mot virussykdommer når du er mellom 40 og 70 år – og har blitt smittet av de fleste forkjølelsesvirusene fra før.

Alt i alt antar man at vi i gjennomsnitt blir forkjølet omkring 200 ganger i løpet av livet. Skolebarn blir forkjølet opptil tolv ganger i året. Personer over 60 år blir normalt forkjølet sjeldnere enn én gang i året.

50 fordeler med å passere 50
Vi vet mye om det som blir verre med alderen. Ikke fullt så ofte rettes søkelyset mot alt som blir bedre. Hva om det å passere 50 er bedre enn å være ung? Niels Christian Geelmuyden skriver med humor og varme om alt det vi kan gleder oss til etter fylte 50 år, basert på den forbløffende rikholdige forskningen som finnes på feltet.

Visste du at man blir lykkeligere, mer empatisk, mer utholdende, får bedre seksualliv og behøver mindre søvn? Mer om disse og 45 andre fordeler finner du i boken.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.