Følg Cappelen Damm

Generasjonsportrettet "Fra ungdommen" som nyskapende app

Pressemelding   •   des 18, 2014 14:08 CET

NY APP: Paragon Features og Cappelen Damm: Fra ungdommen

I den visuelt slående appen samles all tekst og film fra prosjektet til en helhet. En app av denne typen, rettet mot unge, er noe helt nytt i norsk sammenheng.

Det unike dokumentarprosjektet Fra ungdommen har denne høsten gitt oss et sårt, varmt, sjarmerende og ekte innblikk i både norsk ungdom og i hele samfunnet vårt, slik det er her og nå. Boka Fra ungdommen  utkom i september, og en del av filmene har ligget tilgjengelige på nettaviser og i sosiale medier. Appen som nå er ute, samler all tekst og film som er laget, og byr i tillegg på enda flere av de flotte stillbildene boka inneholder.

I Fra ungdommen gir 25 norske ungdommer fra hele landet oss sin historie og portretteres med fantastiske bilder og filmer. Vi møter den gravide. Den kristne. Han som sitter i fengsel. Han som driver plateselskap. Reindriftssamen som sliter med å få endene til å møtes, begravelsesbyråagenten som spiller i band og begraver sin egen bestemor. Rosenborgproffen som opplever suksess. Hun som aldri tør å gå ut, men lever livet gjennom bloggen sin. Fiskeren som kjemper mot at alt skal bli tall og papirer. Den homofile som tar steget ut av skapet. Asylsøkeren som har fått endelig avslag.

Kanskje har ingen noensinne hatt bedre forutsetninger for å leve et sunt og godt liv enn dagens norske ungdom. Samtidig tynges de av kroppsidealer, tidsjag og karakterpress i et samfunn hvor lykke måles i “likes”.

"Fra ungdommen" gir dagens ungdom en stemme, og tar samtidig pulsen på samfunnet vårt slik det er her og nå. Bak perfekte fasader leves ekte liv - morsomme, spennende og spontane, men også langsomme, vanskelige og uforutsigbare. Fra ungdommen er sannheten om et mangfold du ikke finner uten å lete.

 Fra ungdommen er laget av reportasjebyrået Paragon Features som består av foto-/videojournalistene Lars Andreas Ellinsgard Øverli (28), Martin Slottemo Lyngstad (24) og Aleksander Andersen (25). I 18 måneder reiste de landet rundt i en gammel buss for å portrettere en hel, norsk ungdomsgenerasjon.

Fra ungdommen i App Store
Smakebit på bok og film 1: "Tor-Håkon (26)"
Smakebit på bok og film 2: "Yngve (24)"

Smakebit på bok og film 3: "Josephine (19)"

Pris: Kr. 175,-
Aldersgrense: 12+
Kategori: Bøker
Digital tilrettelegging: Cappelen Damm AS
Kompatibel med: Ipad og Ipad mini

For mer informasjon kontakt Tanja Hoel, prosjektleder i Cappelen Damm: Tanja.hoel@cappelendamm.no / tlf.: 21 61 75 35 | 413 30 466

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.