Følg Cappelen Damm

Gro Dahle gir skilsmissebarnet en stemme

Pressemelding   •   sep 26, 2013 13:16 CEST

NY BOK: Krigen av Gro Dahle og Kaia Linnea Dahle Nyhus (ill.).

I sin nye bildebok for barn, Krigen, gir Gro Dahle oss barnets blikk på en familie i oppløsning. Boka er illustrert av Gro Dahles datter, Kaia Linnea Dahle Nyhus. Den er blitt til gjennom nært samarbeid med to familievernkontor og er basert på barns sitater og fortellinger fra deres hverdag.

Inga bor i et trygt land. Men en dag kommer krigen. Mamma og pappas krig. Det er som den flytter inn i henne. Der blir den boende, selv lenge etter at mamma og pappa har flyttet fra hverandre. Kan man få det bra igjen, etter å ha vært igjennom en krig? Kan man få krigen ut av kroppen, selv om den har satt seg helt fast?

Krigen tydeliggjør hvor opprivende en skilsmisse kan være for alle involverte, hvordan barn ofte påtar seg skylden og et ansvar som nesten ikke er til å bære, og hvordan søsken kan reagere på og sørge over situasjonen på helt ulikt vis. Gro Dahles korthugde, lyriske prosa og Kaia Dahle Nyhus’ stemningsladede og fargemettede illustrasjoner gjør boka til en sterk leseopplevelse.

- Mange barn sier at de lever i en krigssone, at de er flyktninger, at de ikke lenger har noe hjem. Jeg har forsøkt å lage en fortelling basert på barns egne ord og erfaringer. Det er sårt og vondt, men tiden hjelper, sier Gro Dahle om boka.

Hovedmålgruppe: barn fra 6 år.

Bla i boka her.

Om forfatter og illustratør:
Gro Dahle (f. 1962) bor på Tjøme i Vestfold. I 1987 debuterte hun med Audiens – en diktsamling som ble meget godt mottatt. Etter det har hun skrevet bøker i mange sjangre, og vunnet en rekke litterære priser, blant annet Brageprisen for beste barnebok i 2002 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004. Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk, og flere av bøkene er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus.
Kontakt Gro Dahle: gro.d@online.no, tlf.:33 39 13 99 / 412 68 103

Kaia Linnea Dahle Nyhus (f. 1990) har bl.a. en BA fra linjen for visuell kommunikasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. For tiden studerer hun ved Konstfack i Stockholm. Kaia Linnea er datter av forfatter Gro Dahle og illustratør Svein Nyhus.
Kontakt Kaia Linnea Dahle Nyhus: kaianyhus@gmail.com

Beste hilsen,
Informasjonsavdelingen, Cappelen Damm.
Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø, turid.oline.hepso@cappelendamm.no, tlf.: 21 61 75 84 / 404 91 136.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.