Følg Cappelen Damm

Gro Dahles jubileumsår

Pressemelding   •   mai 15, 2012 08:04 CEST

Gro Dahle har dobbelt jubileum i 2012. Hun feirer 25 år som forfatter, og 15. mai fyller hun 50 år. I denne anledning lanseres en nyutgave av diktklassikeren Hundre tusen timer fra 1996. Boka har et nyskrevet etterord av Steinar Opstad, og det følger med en CD der Gro Dahle selv leser hele samlingen.

Gro Dahle (født 15. mai 1962) er en av samtidspoesiens mest sentrale lyrikere. Hun debuterte med Audiens i 1987, og har utgitt i alt 7 diktsamlinger. Hun skriver i mange sjangre, for både barn og voksne, og har vunnet en rekke litterære priser. Hun er kjent for sine poetiske barnebøker om temaer som ellers vies liten plass. I 2006 kom hennes første voksenroman, Huset i snøen. Gro Dahle er også en høyt skattet litterær konsulent og foredragsholder.

Hundre tusen timer er en diktsamling om familien, og spesielt om mødre og døtre.

"Gro Dahle skriv gysande godt om banda mellom mor og barn."
Margreta Tveisme, Dag og Tid

"Jeg føler at jeg har mottatt et støt på 100 000 kilowatt timer og jeg er fortsatt i sjokk."
Jan Jakob Tønseth, Dagbladet

"... et definitivt gjennombrudd i et stort forfatterskap, dikt som fortjener et stort publikum. Jeg vet ikke min arme råd hvordan jeg skal få anbefalt boken på best mulig måte."
Tore Renberg, Stavanger Aftenblad

Fra etterordet til Hundre tusen timer (2012) av Steinar Opstad:
"Mitt første møte med Gro Dahles dikt var av en livsforvandlende art, ja, det møtet staket ut en vei som også brakte meg i berøring med diktet og diktningen i det voksne livet. Det er vel gjerne om våren, i de vidunderlige maidagene, at mirakler skjer, som når den unge poeten ved navn Gro – hvor mange har vel ikke begynt å spire i hennes nærhet! – trådte inn i klasserommet på Tønsberg gymnas og leste høyt for oss om «paven», «søstrene» og «hundene» i Vatikanet. Vær tro mot følelsen, hvisker Gros dikt til meg den dag i dag tjuefem år etter. Det er følelsen som er alle tankers grunn. Du blir ikke større eller mindre enn følelsen - det være seg i diktets linjer eller i de linjene som selve livet skriver for oss, og som forblir uleselige og et mysterium for alle og enhver til den dagen vi ikke er her lenger."

Gro Dahle er bosatt på Tjøme i Vestfold. Hun kan nås på telefon: 41 26 81 03, og på e-post: gro.d@online.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.