Gå videre til innhold
Hans Olav Lahlum nominert til britisk krimpris

Pressemelding -

Hans Olav Lahlum nominert til britisk krimpris

Petrona Award er en britisk krimpris som gis til årets beste skandinaviske kriminalroman utgitt i Storbritannia. Hans Olav Lahlum er nominert for sin første bok i serien om K2 og Patricia, Menneskefluene, The Human Flies. 

Prisen deles ut av Maj Sjøwall, forfatter bak serien om Martin Beck, på krimfestivalen i  Bristol 14. - 17. mai.

Juryen sier bl.a.
"Hans Olav Lahlum successfully uses elements from Golden Age detective stories to provide a 1960s locked-room mystery that avoids feeling like a pastiche of the genre. The writing is crisp and the story intricately plotted. With a small cast of suspects, the reader delights in following the investigations of Lahlum's ambitious detective Kolbjørn Kristiansen, who relies on the intellectual rigour of infirm teenager Patricia Borchmann."

Hans Olav Lahlum har denne kommentaren:
"Det var for min del veldig uventet og veldig veldig hyggelig med denne nominasjonen. Det er jo en storfint selskap både hva angår tidligere vinnere og de andre nominerte i år. Gjenstår å se om det kan bli en norsk pris i år etter to svenske seire på rad, men uansett utfall er det første gang to av de nominerte til denne prisen er fra Norge. Gledet meg fra før til å delta på den store krimfesten i Bristol i mai, og den blir selvsagt enda mer spennende nå. I mellomtiden tar jeg dette som en inspirasjon til å skrive videre på bok syv om K2 og Patricia."

Serien om K2 og Patricia er nå kommet i et opplag på over 335 000.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.