Gå videre til innhold
Hans Petter Labergs Ingenting blir som før er en gripende historie om et krevende søskenforhold. Nå er den nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018.
Hans Petter Labergs Ingenting blir som før er en gripende historie om et krevende søskenforhold. Nå er den nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018.

Pressemelding -

Hans Petter Laberg nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018

I dag kl. 11 ble de nominerte til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018 offentliggjort på bokmessen i Bologna. Hans Petter Laberg er nominert med sin ungdomsroman Ingenting blir som før. Vi gratulerer!

Med stolthet og glede kan vi i dag gratulere Hans Petter Laberg med nominasjonen til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018! Det nomineres to titler fra hvert av de nordiske landene pr. år. Prisen deles ut 30. oktober.

Ungdomsromanen Ingenting blir som før

Ingenting blir som før er en gripende historie om et krevende søskenforhold. I boken møter vi brødrene Markus (16) og storebroren hans, Victor, som er langer og småskurk. Markus savner broren og vil gjerne ha kontakt. Men Victor er ikke til å stole på. En lørdagskveld tar han Markus med for å levere en bag. Da går det veldig galt …

Ingenting blir som før er ikke en actionroman, men en gripende historie om et actionfylt søskenforhold, som avsluttes i løpet av en helg hvor det skjer mye nytt i Markus’ liv.

Forfatter Hans Petter Laberg

Hans Petter Laberg (f. 1966) er ungdomsbokforfatter, bibliotekar og blogger. Han er født og oppvokst i Nittedal, og arbeider som bibliotekar på Eidsvoll. Hans Petter debuterte i 1996 med romanen Biter av en historie. Boken vant 1. pris i Cappelens konkurranse om beste kjærlighetsroman for ungdom dette året. Med fjorårets roman, Ingenting blir som før, har han utgitt i alt ti bøker for barn og unge.

Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris

Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris er en av de mest prestisjefylte prisene vi har. Vinneren mottar 350.000 danske kroner, og prisen deles ut 30. oktober 2018 på Den Norske Opera & Ballett i Oslo.

Den ble delt ut for første gang i 2013.

Kontaktperson i forlaget:

Cecilie Kirkaune Bodahl: cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no

Tlf. 91844240

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.