Følg Cappelen Damm

Hararis bestselger Sapiens blir film

Pressemelding   •   jul 13, 2018 11:00 CEST

Denne høsten blir Yuval Noah Hararis serie komplett med den nye boken "21 tanker for det 21. århundre".

Ingen ringere enn to av Hollywoods største talenter Ridley Scott (Blade Runner, Alien) og den Oscar-vinnende dokumentarskaperen Asif Kapadia (Amy, Senna) går sammen om å filmatisere Yuval Noah Hararis bestselger Sapiens - En kort historie om menneskeheten.

– Harari er en enestående formidler og gjør oss klokere. Det skal bli spennende å se hvordan hans historiefortelling overføres til filmlerretet, sier redaksjonssjef Turid Løvskar hos Bazar.

Det var nettopp Sapiens som ga historieprofessoren ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem sitt store internasjonale gjennombrudd. Kjendiser som Obama, Bill Gates og Mark Zuckerberg trykket boken til sitt bryst, og her hjemme uttalte Roy Jacobsen "Uten tvil tiårets viktigste bøker" etter å ha lest Sapiens og Hararis andre bok Homo deus to ganger. Bøkene er solgt i mer enn 12 millioner eksemplarer og er utgitt i 50 land (!).

Fra ubetydelig dyr til en levendegjort gud

– Jeg er begeistret for å jobbe sammen med Ridley og Asif, som er blant de største historiefortellerne i verden. Ridley har fascinert publikum i flere tiår med historier fra science fiction til historisk drama, mens Asif har nedtegnet menneskelig geni på sitt beste og verste.

Videre sier Harari at han ønsker å blande vitenskap, fiksjon, historie og drama når vår arts utrolige reise skal bli film.

– Arten begynte som et ubetydelig dyr mens det nå er på randen til å bli en levendegjort gud, fortsetter han.

Er vi i stand til å forstå den verdenen vi har skapt?

Mens Sapiens så på hvor vi kommer fra og Homo deus hvor vi er på vei, retter Harari i sin nye bok 21 tanker for det 21. århundre søkelyset mot menneskehetens framtid. Han tar oss med på en fascinerende reise gjennom dagens mest påtrengende spørsmål: Hvordan kan vi beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologisk oppløsning? Hva kan vi gjøre med epidemien av "fake news" eller trussel om terrorisme? Hva skal vi lære barna våre? Den røde tråden er hvordan vi skal bevare vårt kollektive og individuelle fokus i møte med konstant og forvirrende forandring.

21 tanker for det 21. århundre er i salg fra 30. august, men kan forhåndsbestilles på cappelendamm.no.

For mer info, sjekk Cappelen Damms hjemmeside

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.