Gå videre til innhold
Hard kamp om Anna Fiskes Hallo-serie i Kina

Pressemelding -

Hard kamp om Anna Fiskes Hallo-serie i Kina

Alle de fem bøkene i Anna Fiskes populære Hallo-serie blir nå til glede for barn i Kina. Det er det kinesiske forlaget Beijing Sunshine Media Corp som har kjøpt rettighetene, etter hard kamp med andre kinesiske forlag.

Det var stor oppstandelse rundt Hallo-serien under bokmessen i Shanghai, som gikk av stabelen i november. Andrine Pollen, seniorrådgiver i NORLA – senter for norsk litteratur i utlandet, har aldri opplevd en så massiv interesse for én enkelt tittel på noen bokmesse tidligere.

– Det stimlet til med forleggere som ville se på bøkene, de nærmest sloss om å få bla i bøkene og helst få med seg et eksemplar. Ett eksemplar ble stjålet, og en forlegger reiste ens ærend til en annen kant av Shanghai for å spore opp et eksemplar som var blitt sendt avgårde med en oversetter. Alle ville ha bøkene der og da. Det var utrolig morsomt, og også litt sirkus-aktig, forteller Andrine Pollen.

Mer om Hallo-bøkene:
Serien består av fem myldrebøker man kan lese igjen og igjen og alltid finne noe nytt i: Hallo jorda! (2007), Hallo byen! (2009), Hallo planeten! (2010), Hallo der nede! (2012) og Hallo havet! (2014). I hver bok følger vi livet et bestemt sted – på jorda, i byen, under vann osv., og på hvert sted vrimler det av detaljer og karakterer. Bøkene er skattekister for alle som liker å lete og finne og å fordype seg i mange små, morsomme detaljer.

Om Anna Fiske:
Anna Fiske (f. 1964 i Sverige) er illustratør, forfatter og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved linjen for grafisk design og illustrasjon ved Konstfackskolan i Stockholm. Anna Fiske står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser, blant annet Årets vakreste bok, Visuelt og Kulturdepartementets tegneseriepris. I 2014 mottok hun Bokkunstprisen og Rasmus Løland litteraturstipend. I 2015 fikk hun Kulturdepartementets illustrasjonspris.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.