Følg Cappelen Damm

Harry Potter i illustrert praktutgave

Pressemelding   •   okt 06, 2015 14:32 CEST

Bøkene om Harry Potter er blant de aller største barnebokklassikerne i vår tid. Nå utkommer den første boka, Harry Potter og de vises stein, i praktutgave – vakkert og eventyrlig illustrert av den prisbelønte britiske kunstneren og illustratøren Jim Kay.

Utallige barn og unge i alle aldere har trykket Harry Potter til sitt bryst. Denne illustrerte utgaven vil gjøre Harry Potter-universet enda lettere tilgjengelig, kanskje spesielt for de yngre leserne.

Jim Kay skal etter planen illustrere alle Harry Potter-bøkene, som vil utkomme én etter én. J.K. Rowling har selv uttrykt stor begeistring for Kays illustrasjoner:

«Seeing Jim Kay’s illustrations moved me profoundly. I love his interpretation of Harry Potter’s world and I feel honoured and grateful that he has lent his talent to it.

Om handlingen i Harry Potter og de vises stein:
Harry Potter har ikke opplevd mye magi i sitt liv. Han bor i et kott under trappa hos den ekle familien Dumling, og han har ikke feiret bursdagen sin på elleve år. Men alt dette endrer seg når en ugle leverer et mystisk brev med innbydelse til Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom – et utrolig sted som Harry og alle som leser om ham aldri vil glemme. Her får Harry venner, og magien gjennomsyrer alt fra skoletimer til måltider. Men et skjebnesvangert møte venter ham. Vil Harry, gutten med sikksakkarret, leve opp til forventningene alle har til ham?

Mer om Harry Potter-serien:
Harry Potter-serien av J.K. Rowling består av syv bøker og er antakelig å regne som verdens mest populære bokserie gjennom tidene. Bøkene ble første gang utgitt mellom 1997 (på norsk i 1999) og 2007. Det verdensomspennende salget av Harry Potter-serien er på over svimlende 450 millioner eksemplarer. Bøkene er oversatt til 77 språk, er omgjort til 8 storfilmer og danner utgangspunktet for Pottermore, en unik, digital plattform hvor flere sider av Harry Potter-universet avsløres.

Cappelen Damm har til sammen trykket godt over 1,2 millioner Harry Potter-bøker – et eksepsjonelt høyt antall i norsk sammenheng. Oversetter Torstein Bugge Høverstad har høstet mye ros for sin fantasifulle omsetting av serien til norsk.

Harry Potter-universet er fullt av mysterier, hemmeligheter og magi. Bøkene handler om den foreldreløse trollmanns-gutten Harry Potter og hans kamp mot den onde trollmannen Voldemort som drepte foreldrene hans da han var spebarn. Bokserien følger Harry fra han er 11 til han blir 17 år. Sammen med sine beste venner Ronny og Hermine, går Harry Potter på trollmannskolen Galtvort. Men Harry Potter er ikke som de andre elevene på den magiske skolen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy